Saturday, August 12, 2006

HELLEPÄIVÄ KALLISTUU ILTAAN

.


Le soir tombe, night is falling... well, maybe not just yet, but soon enough.

Pientä raporttia päivän puuhista.

Tänään tuli meiliä muutamalta kivalta taholta, iranilaisilta ystäviltä Elinalta ja Naghmehilta, (asuvat Suomessa), ranskalaiselta ystävältä, josta ei ole kuulunut pitkään aikaan, mutta jonka tapaan ensi lauantain kutsuilta, Jean Louis, tänä kesänä tapaamiltani perheeltä, Tuijalta, Pertiltä ja Tarulta, sekä parilta ystävältä jotka kertoivat tulevansa mukaan ensi lauantain kansainvälisille kutsuille.

Käväisimme aamupäivällä Itäkeskuksen ostarilla. Kerron huomenna tarkemmin mitä ostimme persialaisen Rezan omistamasta eksoottisesta etnisestä ruokatavarakaupasta. Hän antoi luvan kuvata liikettä, mutta ei halunnut itse kuvaan, ja naureskellen kielsi antamasta kuvaa poliisille. Niin kauan kuin olen tuntenut iranilaisia, olen nauttinut heidän huumoristaan. Tämäkään kerta ei ollut poikkeus.

Kirjatorin alennusmyynnissäkin pyörähdimme. Kieps!
Kaksi päivää sitten, eli persian kielellä do ruz pish, ruikulahäntäinen oravaystävämme löytyi jäykkänä vesisaavista. Kurjaa, mutta tilalle ilmestyi pulloharjahäntäinen orava, josta oheinen kuva. Kumma muuten miten hiljaiselta tuntui eilen kun entinen orava ei juossut pitkin peltikattoamme, enkä nähnyt sitä aamulla pihakoivussa. (Klikaten orava suurenee, mutta älä siten pelästy ja kirkaise.)
Tunnin verran löimme palloja harjoituskentällä ja puttailimme kuvassa näkyvällä alueella. Tuuli viilensi kivasti oloa. Vielä enemmän viileni kun menimme ruokakaupan kylmälokeroiden lähelle. Ostimme kokonaisen vesimelonin ja pensasmustikoita.

Näkemiin huomiseen, eli Khoda hafez ta färda. Jutut jatkuvat.
.

1 comment:

  1. Anonymous4:43 pm

    best regards, nice info » »

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.