Monday, August 14, 2006

KOULUT ALKAVAT

.

Aitaa koulun pihan ympärillä.

Koulujen alkaessa hiukan haikailen peruskoulun tai lukion opettajaksi, vaikka en ihan tosissani kuitenkaan, koska muistan miten ympäripyöreitä työviikot ja päivät olivat, enkä enää jaksaisi sitä kokeiden laatimisen ja korjaamisen rumbaa ilman yhtään vapaata viikonloppua. Ei silti että olisin peruskoulussa tai lukiossa koskaan opettanutkaan, paitsi sijaisena, mutta erilaisissa ammatillisisssa oppilaitoksissa työskentelin monta vuotta ennen kuin jäin kokonaan aikuiskouluttajaksi.

Tämänhetkiset haikailuni johtuvat siitä kun tänä kesänä opetin yhtä ihanaa 13-vuotiasta, mikä oli hauskaa, mukavaa, elähdyttävää, ilahduttavaa, plus siitä kun kuuntelin erästä ystävääni, joka toimii lukioon menevät pojan koulunkäyntiavustajana. Ystävälläni on siinä samalla tilaisuus käydä lukio. Nyt hän on jo käynyt peruskoulun avustettavansa kanssa, vaikka ei kai ihan ekasta luokasta lähtien.

Hesarista luin 12-vuotiaan tytön kirjoituksen koulukiusaamisesta. Erittäin hyvä asiallinen kirjoitus. Kannattaa kuunnella lapsia ja nuoria. Kirjoittajaa oli koulukiusattu ilkkumalla vaatteita ja lähes kaikkea. Muutamat aloittivat ja muita meni mukaan. Ällöttävää! Koulun ulkopuolella joku kiusaajien lakeijoista oli tytön kaveri, ja kysymykseen miksi kiusasi koulussa, vastasi: “Tiedäthän miten ikävältä tuntuu olla kiusatun puolella?” Onneksi tyttö vaihtoi toiseen kouluun jossa ei kiusattu ketään.

Työrauhaa ja opiskelurauhaa kouluihin! Opiskelun iloa eli italiaksi buon studio! Intoa, Markku, Ville, Viviana, Elissa, Emil, Veli-Pekka, Petteri, Elina, Kia, ja opettajat Päivi, Pirita, Irja, Kristiina, Pirjo...

Pienemmät ruotsinkieliset lapset ilmeisesti viedään hemmettiin, koska läheisen päiväkodin seinässä lukee Daghemmet.
.

2 comments:

 1. Vähän epistiä, kun meidän lähi-itämaisesta kaupasta ei saa kuin vetoketjuttomia riisisäkkejä!

  Mutta meilläpä alkaa koulu vasta kuukauden päästä, (itsekin alan työt vasta parin viikon päästä) joten läl.

  Haastoin sinut.

  ReplyDelete
 2. Osannet ommella itse vetoketjun riisisäkkiin? (Siinäpä lause jota en olisi uskonut käyttäväni.)

  Kiitti haasteesta. Vastaan kun ehdin. Kiva että selviydyit takaisin Italiaan lomalta. Odottelemme raporttia.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.