Monday, August 14, 2006

MAUNON MAUKUMISET

.

Huh kun oli kova päivä paperihommissa ja arkeologisissa kaivauksissa työpöydän uumenissa. Köh köh!

Eilen - tai eilenä, kuten ystäväni Päivi sanan sanoo - kaivomme päällä istui musta kissa. Hain heti kameran ja kutsuin Maunoa, kiss kiss, ja englanniksi puss puss... Kutsun kaikkia tuntemattomia kissoja maunoiksi. Tämä ei vastannut mitään, oli kai nau-lakossa (hah hah), mutta pujahti aidan taakse naapurin puolelle. Vetäytyi julkisuudesta kun yritin kuvata kasvot aidan raosta. Minäpä sitten aitaa lähestymään ja sitä kautta kuvaamaan.
Kaunis kuva tulikin. Musta kissa on jotenkin upea ja salaperäinen, hienostunut. Ei ihme että niitä on joskus pelätty. Muistakaa tämä totuus: IT'S BAD LUCK TO BE SUPERSTITIOUS. Tuottaa huonoa onnea olla taikauskoinen.

Tämän voi kuvitella pantterin kokoisena. Mistä tulee mieleen kun kerran tekniikan englannin tunnilla pohdimme leopardin ja pantterin eroa. Minulla oli ylläni liivi josta näkyy pätkiä profiilini kuvassa. Kerroin opiskelijoille että liikkeen ikkunalla vaatekappaletta esiteltiin sanalla pantteriliivi, mutta sen ostettuani löysin kotona sen sisuksista lapun jossa luki leopardiliivi. Pantteriaskissahan näkyy hyvä lunttilappu täpläisestä eläimestä. Enkun ryhmän eläinasiantuntija Juha tiesi valistaa meitä muita että mustiakin panttereita on. Hän esitti näkemyksen että mustalla pantterilla on vain yksi iso täplä. Voi pahus kun tuli yhtäkkiä ikävä sitä englannin ryhmää! Helvi, Markus, Hannu, Ismo...

Ostimme Anttilasta pantterikuvioisen peitteen. Myyjätyttö huusi toiselle: Mikä tämän tiikeripeitteen hinta on? Siis ihan tosi, täplät ja raidat, juu. Ei tiikerissä ole täpliä.

Kissaruno Maunon kunniaksi. Ehkä ei koulun juhliin sopiva.

"Lintu. Kissa. Maisema.
Lintu kissaan.
Kissa maisemaan."

(Muistaakseni Ollin runo)

Miau, MIAU!
.

2 comments:

  1. Jos näet mustan kissan, sylkäise kolme kertaa vasemman olkapääsi yli. Mutta älä sylkäise kissan päälle, muuten tulee huonoa onnea. Pahimmassa tapauksessa jopa raapimajälkiä.

    ReplyDelete
  2. Parasta tarkistaa tuulen suunta ennen kuin sylkäisee. Voi tulla omaan naamaan.

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.