Sunday, August 06, 2006

OPETETTUJA ELÄIMIÄ

.


Esplanadilla tarjoutui tilaisuus seurata näytöstä. Venäläiseltä kuulostava nainen (vasen reuna kuvassa) pisti villakoiran ja muutamia kissoja tekemään temppuja. Opettajan ja oppimispsykologin ja käyttäytymistieteilijän myssy päässä tarkkailin esitystä ja yleisöä. Sepä se kun ei pääse ammattiminästä koskaan irti. Hehe.

Otettuaan renkaan esiin, nainen viittoili ensin tuolle takana oikealla seisovalle pojalle kutsuvasti. Poika ravisti päätään kieltävästi. Ei varmaankaan tiennyt mitä häneltä odotettiin. Tuo rengasta pitelevä poika sen sijaan vastasi kutsuun ja pääsi avustajaksi. Villakoira hypähti ketterästi renkaan läpi, ja nainen viittilöi avustajalle että nostaisi rengasta ylemmäksi ja tekisi tempusta vaativamman. Mietiskelin sitä miten jotkut lapset ovat hurjan innokkaita osallistumaan, ja toiset syrjässä pysyviä.

Show oli juuri alkanut kun ystäväni Aila ja minä saavuimme paikalle. Emme jääneet pitkäksi aikaa. Vahinko kyllä koska nyt huomaan kiinnostuvani siitä miten kissat on saatu koulutetuiksi. Olisinpa jäänyt seuraamaan olivatko katit kurinalaisia vai todistivatko oikeaksi käsitykseni että niitä ei voi ohjailla.

Vaikutelmakseni jäi että yleisö alkoi hiukan lämmetä kun me jatkoimme matkaamme. En oikein tiedä mitä ajattelisin eläinten tuollaisesta käytöstä.
.

No comments:

Post a Comment

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.