Tuesday, August 29, 2006

ORAVANPYÖRÄ

.

A squirrel is a wild animal, not a pet. I'm a bit confused about the concept of "oravanpyörä"... What is the English for it? A small Ferris wheel-like thingamazig for furry little caged animals? Metaphorically a person caught in the hectic rhythm of the business world?

Sivuaskel kertoilee elävästi blogipostauksessaan miltä tuntuu palata maaseudun rauhasta ja luonnon helmasta toimistoelämään

TUULI SADETTA LIETSOO

Nykyihmisellä on vaarana joutua siihen kuuluisaan oravanpyörään, pyörryttävään, turruttavaan, tylsistyttävään tai hermostuttavan hektiseeen kieputukseen. Minä hyppäsin siitä jo vuoden 2004 päätteeksi, enkä ole hetkeäkään katunut. Burn out, pohjaanpalamisilmiö ei enää palaa, sen vannon.

Miksi se muuten on "oravanpyörä". Eihän orava ole mikään lemmikkieläin. Eikös ne ole marsut jotka häkeissään kieppuvat sinne asennetussa pyörässä, tai hamsterit, hiiret...? Guinea pigs, hamsters, mice...

Etten sittenkin olisi menossa marsunpyörää kohti, kun nyt olen kännykänkin ottanut käyttöön. Kaksi puhelua tänään, oh my God! Rutinoitumiseen menee kai vielä jonkin aikaa, kun aamulla hands free-laitteet kaulassa puhuin puhelua ja silti pidin kännykkää kädessä. Koulutusyhteyshenkilö toisessa päässä lopetti samalla puhelun toisessa puhelimessaan sekä ohjasi jonkun ovelleen pyrkineen henkilön muualle. En minä vielä veny noin moneen suuntaan. Muistakaamme myös hämäläistaustani.

Jotkut ystäväni ovat vielä lomalla. Charlotta. Markus. Tervetuloa takaisin Saksan matkalta, Sebastian. Muistaakseni palaamispäiväsi oli 27.8. Wenn ich mich nicht irre. If Im not much mistaken. Non vorrei sbagliarmi. Ellen väärin erehdy.

Kansainvälisen kokoontumisen suunnittelu edistyy. Kutsuun vastasi taas yksi ihminen, uusiseelantilainen, ja lupasi tuoda pari muutakin henkilöä mukanaan. Olin laatinut kutsun englanniksi ja suomeksi, ja ilokseni huomasin että pari ihmistä, kuten tämäkin, hih, on antanut vastauksensa kaksikielisesti. Se on juuri kutsujemme hengen mukaista. Keräämme sinne eri kansallisuuksia, erikielisiä ihmisiä, joista kukaan ei tunne kaikkia, mutta monet tuntevat monia - jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Jostainhan kaikki tuttavuudet ja ystävyydet sitä paitsi alkavat. Miksipä eivät kutsuiltamme 16.9.

For whom it may concern: I'm sorry about the pop-up ads which some people get on their screen when they come to my page.

Mukavaa päivän jatkoa.
Have a nice rest of the day :)
.

7 comments:

 1. Oravanpyörä (siis ei se konkreettinen esine vaan konsepti) taitaa olla englanniksi "rat race".
  Jylsijät on huljia kiilehtijoitä.:)
  Minäkin olen siinä onnellisessa asemassa, että ihan itse saan pyörittää pyöriäni, tosin rahaakaan ei ihan tulvimalla tällä tyylillä tule, mutta mitä siitä. Olen mieluummin köyhä rahan suhteen kuin ajan suhteen.

  ReplyDelete
 2. Eh gia, niinpäs onkin. I had a feeling it was something familiar. Joskus ei saa millään päähänsä. Italiaksi en kyllä taida tietää. Can you enlighten me?

  - Mitä yhteistä on lotalla ja hiilellä?
  - Molemmat on jylsijöitä :D

  Hyvin puhuttu ajan ja rahan suhteen. Olen samaa mieltä, although, whether you're rich or whether you're poo, it's always nice to have a lot of cash. Hah hah.

  ReplyDelete
 3. Anonymous3:40 pm

  Pääsin takaisin ehjänä, olen matkasta vielä niin väsynyt etteivät sormet taivu kirjoittamaan. :-X

  Sebastian

  ReplyDelete
 4. Hamster Wheel, jyrsijä.mallisen kotieläimen leikkikalu (Wikipedian mukaan)Sylinterinmuotoinen syrjälleen käännetty häkki akseleiden varassa, mitä enemmän yrität ylös, sitä enemmän häkki pyörii. Joten itse asiassa itse pyörität sitä pääsemättä minnekään. Vahva tunne. Olen Sarin kanssa samalla aallolla.

  ReplyDelete
 5. No eihän italialaisilla mitään "ruota del criceto" käsitettä tietenkään ole!
  Qui si sgobba e basta!

  ReplyDelete
 6. Siis täällä vaan tehdään kovasti töitä.(käännös edelliseen)

  ReplyDelete
 7. Kiitos Rita! Mökkiranta Hämeessä pitää jalat maassa.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.