Monday, August 07, 2006

SITOUTUMISKAMMO

Ihanat naiset -blogissa (linkki sivuseinässäni, silvuplee) on kirjoiteltu aiheesta "sitoutumiskammo" seurusteltaessa. Muistan kyllä teinivuosiltani vastaanvanlaisen tunteen tai reaktion. En yleensä halunnut seurustella muutamaa deittiä pidempään. Pari viikkoa alkoi jo olla ennätys. Yhden kaverin kanssa tosin seurustelin puolitoista vuotta, mutta ei siinä sellaista fiilistä ollut että ikuisesti pysyttäisiin yhdessä. Jonain päivänä vaan ilmeisesti kypsyin valmiiksi sitoutumaan ja tapasin oman sammakkoni. Prinssejä ei minulle kannata tyrkyttää, mutta sammakko on kiva olento. Eiks vaan? Älä muuta kurnuta!

En tiedä miten kukin sitoutumiskammosta kärsivä sen kokee ja mitä tuolla sanalla tarkoittaa. Mietin sen yhteydessä omaa sitoutumishaluttomuuttani yhteen jos toiseen asiaan elämässä. Tarkoitan sillä keinoa pitää kiire, stressi ja ahdistus kurissa. En sitoudu tilaamaan lisää lehtiä, koska luen muutenkin vinot pinot ammattikirjallisuutta, sähköpostia jne jne. joka päivä. Kun en tilaa, minimoin meile soittelevia tyrkytyspuheluita. Jos on kerran erehtynyt jotain tilaamaan... No, tiedätte mitä tarkoitan.

Plussa- ja Ässäkortti on. En ota enempiä etteivät mene sekaisin pataässän ja valttikortin kanssa. Parempi olla liittymättä yhdistyksiin. Niistä tulee postia ja/tai joutuu käymään kokouksissa. Punaiseen Ristiin ja Uniceffiin kuulun. Sitoudun valikoiden ja harkiten. Arvioin oman kapasiteettini. Katselen joitakin kanssaihmisiä, jotka hukkuvat postiin ja kuluttavat monta tuntia päivästään kännykässä ihan turhaan tyhjään lässytykseen. "Missä sä oot? Mä oon bussissa."

Vielä yksi tärkeä näkökulma tähän asiaan: Jos lupautuu tai sitoutuu liian moneen kivaan juttuun, siitä voikin muodostua pakko joka tappaa hauskuuden. Esimerkiksi eri harrastus joka illalle.

Sitoutumiskammo tai haluttomuus sitoutua voikin olla terve varoitus siitä että vauhtia tai määrää on liikaa.Tö Böds. Hui. Uhkaavaa. Linnut. Kammotus.

4 comments:

 1. Tuli tästä sinun sammakkojutustasi ihan mieleen tämä vitsi:

  A boy was crossing a road one day when a frog called out to him and said, "If you kiss me, I'll turn into a beautiful princess."

  He bent over, picked up the frog and put it in his pocket.

  The frog spoke up again and said, "If you kiss me and turn me back into a beautiful Princess, I will stay with you for one week."

  The boy took the frog out of his pocket, smiled at it and returned it to the pocket.

  The frog then cried out, "If you kiss me and turn me back into a Princess, I'll stay with you and do *anything* you want."

  Again the boy took the frog out, smiled at it and put it back into his pocket.

  Finally the frog asked, "What is it? I've told you I'm a beautiful Princess, that I'll stay with you for a week and do *anything* you want. Why won't you kiss me?"

  The boy said, "Look, I'm a computer programmer. I don't have time for girlfriends, but a talking frog is really cool."

  ReplyDelete
 2. Sahrami,

  Et kyllä usko mutta ajattelin samaa vitsiä kirjoittaessani! Kun luin vitsin ekaa kertaa joku vuosi sitten, totesin että jotenkin ihan kuin minun mieheni, vaikka hän ei olekaan a computer programmer. Sitten eräs hyvä ystävämme lähetti saman vitsin minulle meilitse saatteella: "Ihan kuin sinun miehesi " :)

  ReplyDelete
 3. Uskon kyllä; ehkä se välittyi tekstistäsi ja minä osasin lukea sitä ja napata viestin, kuten Hahmo kirjoitti Zen ja ennustaminen -juttunsa kommenttilaatikossa?

  Minäkin tunnen näitä "computer programmereita". Sellaisille kerran kerroinkin tuon vitsin kun vitsiä pyydettiin.
  :)

  ReplyDelete
 4. Muistin kommenttisi ansiosta yhden insinöörivitsin... Taidanpa postata ehtiessäni. Hihihii, alkaa jo naurattaa.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.