Tuesday, August 08, 2006

VASTAILUA KIRJALLISUUSKYSELYYN

.


Kirjahyllyssäni on kirjaimellisesti lukemattomia kirjoja. Älköön sitä luettako viakseni. vaan edukseni. Olen hankkinut etukäteen luettavaa jotta se ei koskaan loppuisi.

Vastailen joihinkin kyselyn kohtiin.

1. One book that changed your life - Kirja joka muutti elämäsi?

Varhaisemmista vaiheistani arvelen että satukirjat muuttivat silloisen ja tulevan elämäni. Hyvä voittaa ja paha saa palkkansa. Ole hyvä köyhille. Vaatimattomuus kaunistaa. Työn tekeminen on hyve ja laiskuus on pahasta. Ketään ei saa pilkata.

Satujen arvoja tarttui osaksi jopa kotikasvatuksen arvojen ohi ja yli.

Kirja joka tänä kesänä on muuttanut elämäni, tai sanotaanko mieluummin kirja kirja joka on avannut silmiäni uusille näköaloille, on LIFE STRATEGIES, Phillip C. McGraw.

6. One book that you wish had been written - Kirja jonka toivoisit kirjoitetuksi?

Toivoisin että eri kielten kieliopit olisivat hauskasti ja kansantajuisesti kirjoitettuja, ei tyyppiä "aktiivin indikatiivin preesens, yksikön kolmas persoona", perskeles.

"Arjesta pakoon" - romanttisten seikkailujen sijaan "tervetuloa arki" - mallisia Harlekiinikirjoja, joista naiset oppisivat miten sankari ja sankaritar selvittelevät heitä erottavia parisuhdeongelmia sen sijaan että kaikenmaailman lohikäärmeet, juonittelut ja kohtalon oikut pitävät heitä fyysisesti erossa kirjan alkukappaleen ja loppukappaleen väliset sivut.

7. One book you wish had never been written – Kirja jota et toivoisi kirjoitetun?

Kuivat kieliopit ja Harlekiinikirjat. Tosin en ole yhtäkään Harlekiinikirjaa lukenut, ainoastaan tutkimuksia niistä. Opettaja minussa toivoo että nautinnollinen ja kevyt kirjallisuus olisi opettavaista. Lapsina meitä opettavat Aku Ankat ja satukirjat, aikuisina erilaiset kirjat ja lehdet.

9. One book you’ve been meaning to read - Kirja jonka olet ollut aikeissa lukea.

Ben Malinen: Häpeän monet kasvot, josta ilokseni löysin tuoreen postauksen täältä:

KILTIN TYTÖN BLOGI

Seuraavalla kirjakauppareissulla opus taitaa tarttua matkaani.

Kirja on ystävä. Minulla on paljon ystäviä kesken. Todisteena sivujen välistä törröttävät kirjanmerkit. Lukeminen on elämän parhaita nautintoja, ja sen kruunaa keskustelu luetusta.
.

No comments:

Post a Comment

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.