Saturday, September 09, 2006

KIELI EI TAIVU

.


Huomasin eilen illalla väsymyksen tilassani selittäväni että asia pitää "vääntää rautakangesta" eikä rautalangasta. Hoh, jopa on raskasta puuhaa rautakankea väännellä! Ei se taivu ja itsekin on kuin seipään niellyt. Rautakanki ei taivu eikä kieli taivu.

Väsyneenä ei jaksa puhua kunnolla. Edes omaa kieltä, saati sitten vierasta kieltä. Nyt kun kielikursseja on alkanut ja on alkamassa, kannattaa muistaa miten tärkeää opiskeluissa on

- vireys
- positiivinen energia
- työrauha
- hapensaanti
- hyvä valaistus

sekä opiskelijalle että opettajalle.

Yhden oppilaani sanoin

ÄLKÄÄ OTTAKO KIELTENOPISKELUA NIIN VAKAVASTI, MUTTA OTTAKAA SE TIETENKIN SILTI VAKAVASTI.

Kiitos, Erkki, kullanarvoinen neuvo. (Ylläolevassa kuvassa kultapallo, a golden ball.)
.

2 comments:

  1. Lista on hyvä ja mielelläni lisäisin siihen motivaation; ihmisen oppimista, ymmärrystä ei pidättele mikään jos ihmisellä vain on tahto oppia.

    -gs

    ReplyDelete
  2. Hyvä motivaatio varmaan parhaiten ajaa suorituksiin. Jos motivaatio puuttuu, sitä on aika lailla mahdotonta ulkopuolelta antaa, ellei nyt joissakin harvoissa tapauksissa kun löytää oikeat sanat joilla opiskelijan silmät avautuvat ja samalla syntyy halu pyrkiä tavoitteeseen. En laittanut motivaatiota omaan listaani juuri siitä syystä että sitä ei oikein voi neuvona tarjota. Ainakaan jos ajattelee että motivaatio on suomeksi halu opiskella. Sehän joko on tai ei ole. Optimistisesti voi ajatella että motivaatio lisääntyy kurssin edetessä, kun opiskelu alkaa onnistua.

    Jos sen sijaan tekee listan siitä mikä edesauttaa oppimista, oma motivaatio saattaa olla listaykkönen.

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.