Thursday, September 07, 2006

PIHLAJANMARJOJA

.


Luonto on syksyllä parhaimmillaan, sanon minä.

Työpäivä on kurssien alkaessa luokkaa 24 tuntia + ruokatunti, mutta käväisen kuitenkin katsomassa sanakirjasta tässä välissä mitä pihlaja on espanjaksi. Veikkaan että se alkaa s:llä...

Haun tulos: EL SERBAL , pihlajanmarja LA SERBA.

And then, back to the salt mines. Eli suomeksi sorvin ääreen. Lastut vaan lentää. Perunalastut. Chips amerikaksi ja crisps britiksi. Ette kyllä uskoisi miten monen suomalaisen olen kuullut ääntävän "crips" näinä vuosina. Niin ja tottakai chips muuntuu muotoon sips, vaikka se sana puolestaan merkitsee siemauksia. A sip of water. And then there are ships...
.

5 comments:

 1. Charlotta5:00 pm

  Hello! Ships, chips ja sips...ja kaikki kuullostaa samalta, kun suomalainen korvaa erikoisen äänteen tutummalla. Siinäpä kielenopettajalle opettamista ja oppilaalle oppimista. Ja iloa, kun äänteen alkavat muodostua.

  terveisin Charlotta

  ReplyDelete
 2. Minulle vaikeimmat sanat lausua ovat sellaisia kuten "subjects" ja "suggestion". Sipseihin en ole kiinnittänyt huomiota, ehkä onnekseni. Monta hauskaa hetkeä kuitenkin on lausumisistani kertynyt. Oppiminen on iloa. Kiitos Rita!

  ReplyDelete
 3. Charlotta,

  Siinäpä se onkin että kaikki kuulostaakin samalta kun ei ole opetellut eroa. Eli ei osaa itse sanoa eikä myöskään tunnista muiden puheesta.

  Pikkuliina,

  Englannin j ja g ovat harjoittelusta kiinni. Opettele ensin James, gin, joy ja muita helpompia sanoja, ota sitten subject vaikka kahtena osana ja rennosti ääntäen, toistele kunnes se on helppo. Opettele sen jälkeen suggestion osina. Sanakirjasta näkee ääntämisen äänne kerrallaan.

  Charlotta ja Pikkuliina,

  Teillä on molemmilla oikea ote kun mainitsette ilon ja hauskuuden. Kielen oppimisen tulisi olla mukavaa jotta se onnistuu.

  ReplyDelete
 4. Kiitos Rita kielenhuollosta! Structure and strategy, strategia : lausutaan puolihuolimattomasti kulloisenkin parhaan kyvyn mukaan.:)

  ReplyDelete
 5. Kuten traktorista tulee raktori, niin myös struktuurista ruktuuri. Välttäkäämme turhaa ressiä. Se on hyvä ratekia. Haittapuolena tosin että ulkomaalaiset eivät ymmärrä meitä,

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.