Friday, April 20, 2007

PERJANTAISUUNNITELMIA

.

Bache va khale. Lapsi ja tätinsä Elina.

Tänään on sateista. Mikä helpotus että se kamala pöyinen pölinä loppui kaduilla. Puutarha alkaa kukoistaa. Puoliso tietenkin mainitsi heti nurmikon. Golf mielessään.

Päivän ensimmäisen puhelinoppilaan kanssa jatkan juttua siitä mihin jäimme keskiviikkona, autojen hiilidioksidipäästöistä, hybridiautoista, vaihtoehtoisista polttoaineista ja kasvien kyvystä puhdistaa ilmaa.

Kysäisin yhdeltä eiliseltä puhelinoppilaalta onko hänellä toivomuksia tämän päivän aiheiksi. Hän sanoi innostuneesti että ei vielä, mutta seuraavassa kuussa hän haluaa puhua jääkiekosta. Jaiks, en tiedä siitä mitään... No kohtahan tiedän! Pitää miettiä jotain kysyttävää ja jääkiekkofani oppilaani kertoo minulle hyvin mielellään.

Huomenna bahai-ystävilläni on Ridván-juhla. Pääsen sinne heidän kanssaan. Jännittävää. Harmi vaan että ei ole kyytiä kun puoliso joutuu töihin. Kaipa se järjestyy.

Tänään iltapäivällä ostoksille. Pitäisiköhän mennä hankkimaan silmälasit? On alkanut ilmetä yhä enemmän tarkennusvaikeuksia. Voisi mennä ennenkuin tilanne on niin vaikea että näkee television mutta ei ohjelmia.
.

10 comments:

 1. Huomenta. Näin sinusta viime yönä unta. Olimme siinä hyvät päivittäiskaverit, mutta sinä olit kissa. Olit tosi fiksu ja osasit monia kieliä. Kukaan perheestäni ei uskonut, että olet erilainen kuin kissa yleensä, vaan pitivät minua hulluna. Aina kun minun olisi pitänyt todistaa älykkyytesi, olit juuri hävinnyt jonnekin...

  ... Vai olisiko pitänyt kirjoittaa suoraan Arkiterapeutille?

  ReplyDelete
 2. Hih miten hauskaa, Ally! Kiva että tulin käväisemään blogissa välitunnilla :)

  "MIAOU" on niitä harvoja yhteisiä sanoja maailman kielissä joten eipä ollenkaan hullumpaa. Kissat todella osaavat monia kieliä :D

  Persiaksi "sinä tulet" on "miai". Keksin kerran oman vitsin persiankielisten kavereitteni seurassa: sanoin Miai, miau. He nauroivat. Miau on monikäyttösana. Painotus viimeisellä kirjaimella. Mia II , mia UU.

  Voinko olla ensi yönä unessasi persialaiskissa?

  Näin muuten unta noista kuvan iranilaisista sekä Elinan siskosta Naghmehista yhtenä yönä. Se on harvinaista että minä muistan uniani, mutta hienoa että olen päässyt blogikaverin uneen! Kiva että kerroit.

  (Ja nyt äkkiä takaisin opetukseen... Seuraava oppilas soittaa 5 minuutin kuluttua.)

  ReplyDelete
 3. Aihevalinnasta haluaisin jääkiekon osalta painottaa, että ota ihmeessä avoimesti blondiasenne postauksiin. Siitä voi tulla peräti hauskaa. :)

  Hyvää viikonloppua Ritalle!

  ReplyDelete
 4. Kiva, Lasse. Kiitos :) Rehellinen Suomen kansa ottakoon sen asenteen että sanoo kun ei tiedä, ja blondikansa ei aina tiedä :D Mut kuiteskin semmosella kepillä sohitaan pientä mustaa läpyskää jään pintaa pitkin. Sen verran tiedän. Jää on jää, ja se musta on kiekko. Vastaavasti jalkapalloon tarvitaan jalka + pallo.

  ReplyDelete
 5. Tunnen suurta solidaarisuutta tuon jääkiekon suhteen, koska juuri toissapäivänä oma oppilaani halusi puhua amerikkalaisesta jalkapallosta.
  Tiedänpähän nyt, mikä on "screen pass". Tai siis, melkein tiedän...

  Kai amerikkalainen jalkapallokin on siis jollain tapaa hyödyllinen, kun ainakin yksi ihminen maailmassa on oppinut aika monta sanaa vieraalla kielellä sen ansiosta! :)

  ReplyDelete
 6. tästä voipi olla hyötyä:

  http://www.answers.com/topic/list-of-ice-hockey-terminology

  ReplyDelete
 7. Jos aiot silmälasiostoksille, se ei olekaan ihan läpihuutojuttuna tehtävä homma.
  Kaapissani on jo ainakin viidet hylätyt. Tosin näkökin on muuttunut vuosien kuluessa.
  Eli monta asiaa on otettava huomioon kakkuloiden valinnassa.
  Ei siis yksinomaan miltä ne päässä näyttävät :)
  Miten sangat ylipäätään soveltuvat imagoon, garderoopiin (!) jne.
  Kuinka ne istuvat nenällä, miten sangat asettuvat korvien taakse.
  No, noita voi optikko säätää paremmin soveltuviksi, varsinkin jos nenänvartta vasten on "tyynyt", muoviset läpyskät:)
  Liian ulkonevat reunat linssien ympärillä (sisäänpäin), estävät pahimmillaan näkyvyyttä, ja kosteus kerääntyy helposti linssien sisälle.
  Liian pieniin linsseihin ei mahdu moniteholasit, jos niitä tarvitsee, jne, jne...
  Virosta sai silmälasit ainakin ennen paljon halvemmalla. Miten lienee nyt?

  ReplyDelete
 8. Kiitos linkistä, Sari :) Lähdenpä vilkaisemaan.

  Leonoora

  Sain ihmeen äkkiä valituksi kehykset, testatuksi näköni ja tehdyksi silmälasikaupat, asiantuntevan optikon avustuksella. Pari viikkoa joudun odottamaan. Ehkä optikko käväisee hakemassa ne Virosta :)

  ReplyDelete
 9. No hyvä. Onnittelen!
  Itselläni on jo sen verran lähinäkö heikentyntyt etten näe ilman laseja tarkasti. Siinäpä sitten onkin ollut eräs ongelma uusia sankoja sovittaessani.
  Viimeisimmistä silmälaseista jouduin maksamaan yli 700 euroa, vaikka sangat olivat tarjouksessa.
  Minulla on kaksiteholasit, joihin täytyy tehdä kaikenmailman häikäisynestot ja mitä kaikkea täytyneekään.
  Ei mielestäni kovin halpaa lystiä kuitenkaan. Virosta enkä Ruotsista ole lasejani hankkinut. Olen vain kuullut asiasta muilta.

  ReplyDelete
 10. Huono numeropää, mutta smuistaisin että lasini tulevat maksamaan lähelle 700 ekee. Optikkoni sanoi että ei kannata laittaa mitään tummennuksia tms. Niin ja sen muistan että hän ilmoitti hinnan tähän tapaan: " Se on sitten alennuksen kanssa --- " Hämmästelin että eikö tarvinnut itse tinkiä ollenkaan :D

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.