Saturday, April 21, 2007

SÄÄN MUUTOKSET

.

Jo 10-vuotias pystyy ennustamaan että talven jälkeen tulee kevät, kevään jälkeen kesä ja niin edelleen. Kokemuksen pohjalta 20-vuotias osaa ennustaa huomattavasti enemmän, 30-vuotias vielä enemmän.

Olen jo kauan osannut ennustaa TAKATALVEEN liittyvät ihmismielen reaktiot. Kirjoitin aiheesta psykologiseen blogiini 1. maaliskuuta. Takatalvi tulee joka vuosi, ja silti ihmiset hämmästyvät aina. Jopa väittävät että ei viime vuonna tällaista ollut.

Hauska huomata miten äkkiä ihmiset ottavat kevään ja kesän vastaan, ja kiinnostavaa havaita se protestointi ja pettymys kun ilmat eivät pysykään johdonmukaisesti lämpiminä ja sää kauniina ensimmäisen lämpimän kevätpäivän jälkeen.

Aina kuulee sanottavan että "muutos ei ole helppoa", "totuttelu vie aikansa". Ei pidä 100-prosenttisesti paikkaansa. Etuihin ja mukavuuksiin ja tervetulleisiin muutoksiin totumme silmänräpäyksessä.

Sään muutoksiin emme voi vaikuttaa. Niihin meidän kannattaa sopeutua pukeutumalla asianmukaisesti. Työelämän, yhteiskunnan ja oman elämän muutoksiin sen sijaan voimme useinkin vaikuttaa.

Se on typerys joka keskittää voimansa säästä valittamiseen ja niiden asioiden listaamiseen joihin ei voi vaikuttaa. Ne typerykset tekevät omasta elämästään ja muiden elämästä raskassoutuista.

Paljon kevyempi tapa edetä elämässä on keskittyä siihen mitä voi tehdä.

_____________________________________________________

MUISTATTEKO TÄTÄ VANHAA ARVOITUSTA?

Mitä professori Hajamieli tekee kun on lähtenyt kotoa ilman sateenvarjoa ja alkaa sataa?

(Pistetäänpä tänän kuva väliin ja vasta sen perään vastaus niin ehditte miettiä.)- Mitä professori Hajamieli tekee kun on lähtenyt kotoa ilman sateenvarjoa ja alkaa sataa?
- Professori Hajamieli kastuu :)
.

2 comments:

  1. On aivan totta etta monet meista valittavat asioista joille emme voi mitaan ja myos asioista joille he/me itse voisivat/mme tehda jotain, mutta joille he/me eivat/emme muuta tee kun juuri sita valittamista.
    Valittaminen on ajan haaskausta, eika varmaan kovin hauskaa ajanvietetta. Vai nautimmeko siita?
    Parempi olisi yrittaa tehda jotain asioiden muuttamiseksi, vaikka se tuntuisikin mahdottomalta. Ainakin silloin tekisimme jotain, rakentaisimme maailmaa sen sijaan etta olisimme sita hajoittamassa.

    ReplyDelete
  2. Uskon että monet jopa nauttivat valittamisesta, eikä se tietenkään kiellettyä ole jos sitä seuraa jotain positiivista äksöniä :) Mutta jos vaikka joku ottaa asiakseen joka hemmetin päivä narista veroista tai säästä joita ei kuitenkaan voi muuttaa, minä en ainakaan suostu heidän seurassaan hengailemaan.

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.