Tuesday, May 29, 2007

PITÄÄ LÄHTEÄ KUN ON HAUSKAA

.

Englannin tunneilla voi virkistyä monella tavalla. Äskeisen oppilaan kanssa katselimme kuvasanakirjasta eläimiä ja juttelimme kaikenlaista mitä päähän pälkähti, eri maanosien eläimistä, erilaisista sarvista ja kamelin kyttyröistä, sarvikuonon sarvista ja autojen torvista - mites ne molemmat ovat "a horn" ja kenkälusikka on "a shoe horn"... Keksimme vastauksiakin. Ylimääräinen bonus oli että oppilas oli juuri käynyt perheensä kanssa Korkeasaaressa viime viikolla ja kertoili siitä. Tunti meni hurahtaen ohi. Harmitti kun loppui.

Eläimet ovat sympaattinen ja monipuolinen aihe keskustelutunneille. Sen olen huomannut muulloinkin. Toisaalta jos on hyvä tunnelma, juttu syntyy ihan mistä tahansa. Minulla oli monta vuotta VTT:llä aivan erityisen tuottelias ja pursuileva englannin ryhmä, jonka 90 minuutin oppituntiin anoin yhdessä vaiheessa 15 minuutin lisän, koska normaali aika ei tahtonut millään riittää. Arvaatteko mitä sitten tapahtui? No tietty. Ei sekään aika riittänyt. We were always left wanting more. Which, of course, is a wonderful state of affairs. Eikös joku sananlasku sanokin että kutsuilta pitää lähteä silloin kun on hauskinta?

Ai mutta nyt minun on lähdettävä blogista, juuri kun on hauskaa... Puhelinoppilas soittaa 15 minuutin kuluttua. Byeeee...!
.

No comments:

Post a Comment

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.