Saturday, June 30, 2007

TANSSIKO PAHE?

.

My tap dancing shoes, which I wear for salsa dancing and for going ballroom dancing.

Punaiset steppikengät. Kirpparilöytö. Ostin rouvalta jonka tytär oli lopettanut steppaamisen juuri kun oli ostettu uudet kalliit kengät. Minä sain ne hävyttömän halvalla. Jätin asentamatta steppiraudat korkoihin ja kärkiin tietenkin, koska käytin kenkiä salsatanssikurssilla ja perinteisillä tanssipaikoilla.

Laittelin kengät valokuvaa varten salsatanssiasentoon. Jalat kuuluu pitää joko samansuuntaisina tai tuollaisessa aurausasennossa. Balettijaloilla patustelu jalkaterät ulospäin on salsassa karmistuttavan pöyristyttävää. Harmillista kylläkin joidenkin mielestä tanssi on pöyristyttävää ja tuomittavaa.

To dance, att dansa, tanzen, bailar, ballare. danser...

Be farsi chi mishe? En tiedäkään persiaksi. Sanan on pakko olla olemassa, koska Iranin valtauskonto on islam ja se kai kieltää tanssimisen kokonaan. Tanskalaisessa päiväkodissakin olivat muslimit kieltäneet lapsilta tanssimisen. Mainitsin asiasta pari päivää sitten PSYKOLOGISESSA BLOGISSANI johon kirjaan ajatuksiani lastenkasvatuksesta ja ihmismielen liikkeistä.

"Raghsidan" = tanssia. Hain sen juuri fraasikirjastani.

Kaikki iranilaiset ystäväni Suomessa ovat bahaiuskonnon piirissä. Tanssi, laulu ja muu ilakointi ovat sallittuja. Alkoholia he eivät näy käyttävän, mutta se ei liity kieltoihin, vaan haluun kunnioittaa omaa kehoa ja pitää aistit valppaina. Toinen minäni, Arkiterapeutti Kops siellä psykologisessa blogissani, huomauttaisi tähän että alkoholia käyttämättömien maahanmuuttajien alkoholia käyttämättömät lapset tuovat meidän koululaisillemme tervetullutta toveripiiriä. Kun kaikki eivät ryyppää, välttyy siltä klassiselta vertaispaineelta, jossa ei kehtaa olla porukan ainoa raitis. Toveripiirissä asenteita usein muokataan.

Tanssi ja alkoholi ovat sosiaalisia juttuja. Joidenkin mielestä tarpeellisia, toisten mielestä tarpeettomia, kolmansien mielestä saatanallisia vehkeitä.
.

9 comments:

 1. Tanssihan on kuntoilua, vanhusten kans ei parempaa ja hauskempaa löydy. Kadehdun kauniita kenkiäsi, salsan alkuakelia ottanut, mut bugg hauskempaa. Ryyppäily vähentynyt nuorten parissa, on yhtä rohkeeta sanoa eikin, individulism är starkt, bland kläder, allt.

  ReplyDelete
 2. P.S.
  Tanssivat nuoret eivät ryyppää.

  ReplyDelete
 3. Hannele

  Kävin monta vuotta tanssimassa aikuisiässä, ja tein sen havainnon että monet vakituiset kävijät eivät ottaneet alkoholia lainkaan, oltiin sitten lavoilla tai ravintolassa.

  Tanssia harrastavissa nuorissa taitaa esiintyä alkoholitonta asennoitumissa, samoin kuin joidenkin urheilulajien piirissä, mikä on hienoa. Taitaisi olla skeittaajalle kohtalokasta olla kännissä kun taitohyppyjä treenaa.

  Vanhuksista samaa mieltä! Eipä ole parempaa ja terveellisempää harrastusta kuin tanssi.

  ReplyDelete
 4. Meitä aikuisia alkoholi alkaa haitata, sen minäkin olen huomannut. Ei tiukkismielessä vaan oma kokemus kertoo. Yksi lasi viiniä on iloksi ja riittää.

  Pidät siis tanssista. Haastoin sinutkin kertomaan 7 faktaa itsestäsi.

  ReplyDelete
 5. Ihanat punaiset kengät!

  Sää olet niissä kuin Dorothy
  hmemaa Ozissa. =)

  ReplyDelete
 6. Ikävä kyllä urheilu- tai tanssiharrastuskaan ei aina estä ryyppäämästä. Tiedän liian monia. Samoin voisi kuvitella ettei tupakointi kuulu urheilijan arkeen mut kaipa se sitten on osana pitämässä hoikkana kun lopettaminen lihottaisi kun tekisi mieli syödä enemmän. Ei hyvä.

  Itse kiroilen kipeää lonkkaani nyt juuri siksi kun olen tanssija. Toivottavasti kipu ja vaiva hellittävät ennen kuin syksyllä alkaa treenaaminen. Onhan se muutenkin ikävä vaiva, mutta erityisesti tanssin vuoksi olen huolissani..

  Olen muuten suunnitellut Saksassa jatkavani steppausta mutta auta armias mihin laatikkoon pakkasin ne kengät! Minulla on "kotona" yksi Saksa-laatikko jossa on tavaraa jota saatan tarvita Suomessa väliaikana tai Saksaan mukaan, mutta välähtikö silloin mieleen että tekisi mieli stepata tai että on uudet kengät joihin pitäisi saada kenkävahaa... No ei! Ei kai auta muu kuin käydä läpi ne, hmmmm, kaipa ainakin kolmisenkymmentä banskulaatikkoa läpi. Jösses.

  No, jokohan olisin sanottavani sanonut :)

  ReplyDelete
 7. Kiitti kommenteista, Katriina ja Hallatar, ja kiitti esseestä, A-R :D

  Katriina, olen samaa huomannut iän tai ehkä terveellisen ruokavalion myötä, että alkoholi alkaa haitata, ei tunnu hyvältä. Harvoin dokaan lasin tai pari.

  Hallatar

  Heh, oliko Dorothyllä punaiset kengät? Sopivat yellow brick roadin väriin:)

  A-R

  Jännä kuulla että olet steppari! Tuota tupakan, alkoholin ja kuntoilun yhdistelmää olen joissakin ihmisissä ihmetellyt jo vuosia. Jotenkin tuntuu että se on epäsopiva yhdistelmä, kun liikunta kuitenkin kuuluu terveisiin elämäntapoihin.

  ReplyDelete
 8. No, viimeksi tuli steppailtua Saksassa 2000-2001 ja silloin siis aloitinkin, mutta en ole raaskinut kenkiä laittaa pois jos joskus vielä tulisi tanssahdeltua... Ehkäpä nyt saan taas mahdollisuuden :) Katsotaan koska steppikengät vaihtuvat toisenlaisiin kopiseviin; irkkutanssikenkiin. Olen lajista aivan haltioitunut. :)

  ReplyDelete
 9. Sekä steppi että irkkutanssi vaativat kovaa kuntoa ja vahvoja nilkkoja, sanoisin. Meikäläiselle riittää hyvin salsa :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.