Monday, July 02, 2007

BRITANNIASTA

.

Our garden. Meidän pihaa.Tarha-alpi ja jotain kelloja. Pieniä yrityksiä naamioida rumaa sähköpylvästä. Tuo harmaa pökkelö kuvassa.

Prinsessa Dianan kuoleman 10-vuotismuistokonsertista tuli joitakin katkelmia aamulla TV;stä. Hän olisi täyttänyt 46 tänä vuonna.

Uusi pääministeri Gordon Brown puhui Britannian asenteista terrorismiin. Hän korosti sitä että brittiläisiä ei pelotella. "We won't be intimidated." Juuri kun hän alkoi muistuttaa siitä että terroristeja ei saa erehtyä sekoittamaan niihin kelpo kansalaisiin joita maassa asuu, uutislähetys katkesi ja siirtyi muihin asioihin. Sattumaa, tottakai, mutta eiköhän joku onnistu siinä näkemään salaliiton.


July 2007. 10 years from the death of princess Diana. Britain has a new prime Minister, Gordon Brown.

Minulle tuli yllättäen englannin intensiiviopetusta heinäkuuhun, minkä suunnittelua menen jatkamaan, mutta enköhän ensin heitä pienen kävelylenkin tuossa fantastisessa kesäilmassa.
.

11 comments:

 1. Poikani lähti tänään lomailemaan Manchesteriin, joten Britannian tapahtumia on tullut seurattua normaaliakin tarkemmin.

  Terrorismi on ollut aina minua kovasti kiinnostava ilmiö. En oikein osaa kuvitella mielessäni, millä mekanismilla ihmisestä tulee terroristi... mutta ehkä se on hyvä asia :)

  Tuollaiset suuret, maailmaa liikuttaneet tapaukset, kuten Dianan kuolema ovat sellaisia juttuja, että niiden edessä ihmettelee: Vuosikymmen aikaa on kuin ohut henkäys. Kuvitella 10 vuotta!

  ReplyDelete
 2. Hello Ally

  Mahtaako pojalle tarttua Manchesterin aksentti? Ei erota sanooko boss vai bus :)

  Terrorismi on nimenomaan korvien välissä, väitän. Tutkijat etsivät sitä aikanaan kaikenlaisesta ulkoisesta, kuten elintaso, kasvatus, ympäristö, uskonto jne... Samalla tavalla etsitiin huumeiden käytön motiivia ulkoisista tekijöistä. Ratkaiseva tekijä on yksilön ajatusmaailma, näin minä olen asian käsittänyt.

  Kun käydään terrorismin vastaiseen sotaan on eduksi jos tuntee vastustajan ajattelutapaa. Siinä mielessä ei ole hyvä asia jos ei voi kuvitella mikä tekee ihmisestä terroristin, mutta tajuan kyllä mitä tarkoitan sillä että on hyvä asia jos sitä ei osaa kuvitella.

  ReplyDelete
 3. Kaunis kuva, tavallinen kissankello, Campanula rotundifolia.

  ReplyDelete
 4. No minä ajattelin että olisiko kissankello. Muistelin ostaneeni sen harakankellona mutta en ole varma. Meillä on isompaakin, sekin ostettua. Jospa se on harakankello. Mikähän sitten on lehmänkello?

  Laitan kuvan isommasta kellosta kun ehdin...

  ReplyDelete
 5. Rotundifolia? Siis "pyörölehti" - täytyypä käydä vakoilemassa. Ja campanula merkitsee kello. Latina on hirmu lähellä italian kieltä.

  ReplyDelete
 6. Harakankelloa, Campanula patula, et ole vileä näyttänyt, se on mielestäni kaikkein hienoin noista kelloista.

  P.S.
  Suomalaiset ääntää latinaa kaikkein parhaiten kaikista, on aika lähellä. Doctor Ammondt sai mitalin paavilta, kun lauloi Elvistä latinaksi.

  ReplyDelete
 7. Hah, minulla oli yliopistossa italialainen italian opettaja joka pisti meidät lukemaan kaikki latinalainaukset italian ääntämisellä :)

  ReplyDelete
 8. (Nimittänyt jo tuon kellon aikaisemmin, suameks vaan kissankello, Campanula rotundifolia,
  ruattiks Liten blåkolocka.)

  ReplyDelete
 9. Suamalaiset kasvien nimet epäloogisia..

  ReplyDelete
 10. Hannele,

  Toinen epäloogisuus on että puutarhamyymälöistä kun ostaa siemeniä, ja pussissa lukee että kukat ovat punaisia, ne ovatkin uesin sitten lopulta aniliininpunaisia tai pinkkejä, mikä minusta on ihan eri asia kuin punainen. Samaten siniseksi nimitetään sekä sinistä että violettia. Suunnittele siinä sitten väriskaalaa pihaistutuksiin!

  Lyliane,

  Yes, and now France has a new president. The end of an era and the beginning of an other one.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.