Thursday, July 12, 2007

NÄYTEIKKUNOITA

.

Pari yksityisoppilasta aamussa ja pieni kirjoitushomma tehtävänä. Illalla saamme uudet sängyt kotiin. Viime yönä nukuttiin vielä vanhoissa. Ei olla tajuttukaan että ne ovat niin ahtaat ennen kuin Askon myyjä vihjaisi että voimme ostaa 10 senttiä leveämmän pedin kummallekin. Minkä sitten teimmekin, ja nyt yritämme olla kierimättä lattialle vanhoista.

Eilen iltapäivällä kävelin Malmille missä tapasin ystäväni Kyllikin. Söimme lounasta Rossossa ja vietimme monta tuntia yhdessä. Oli paljon puhuttavaa, painavaakin asiaa. Kyllikki on mukana ihmisoikeusasioissa ja vapaaehtoistyössä.

Lähdin näyttämään hänelle missä kohtaa Malmintoria Pelastusarmeijan kirpputori sijaitsee, jotta hän voi joskus tuoda sinne tavaraa, ja matkalla sinne jäimme katsomaan pienen boutiquen näyteikkunaa. Sen ikkunassa riippui mitä hemaisevampia ja tyylikkäämpiä pariisilaisluomuksia, joita kommentoimme niin railakkaasti että lopulta liikkeen omistaja tuli kutsumaan meitä sisälle. Noudatimme kutsua ja nautimme putiikin ilmapiiristä. Naisten vaatteita, yksittäiskappaleita, ylellisistä kankaista tehtyjä, kalliita, mutta nyt alennuksessa. Myyntitiskille oli aseteltu koruja ja kaunis kullanvärinen Eiffel-torni.

Harmistus sentään että en ollut ottanut kameraa mukaan! Pelastusarmeijan kirpputorin näyteikkuna olisi sekin ollut kuvaamisen arvoinen. Lieneekö jonkun somistuskoulun projekti vai mikä mutta siinä on aina hyvännäköinen asetelma vaatteita mallinukkejen päällä ja tavaraa, sekä lappu että ne eivät ole myynnissä. Nyt oli merimiesaiheista aihetta ja rekvisiittaa.

Pitää mennä kameran kanssa seuraavalla kerralla. Nuo kauniit näyteikkunat kruunasivat iltapäivämme.
.

9 comments:

 1. Kamera pitaa olla AINA mukana.

  ReplyDelete
 2. Minulla pikku kamera aina taskussa tai käsilaukussa, maitokaupassakin. Me ostimme lapsille jo 4-vuotiaina kaikille 90 senttiset sängyt, kerros ensteks. Nyt nuoret omilla rahoillaan ovat vaihtaneet 140 cm sängyn omaan huoneensa, tietysti joskus kaksikin siinä nukkuu..
  (Saakuti kun joskus kylässä olen joutunut nukkuun jossain 70-sentin juniorisängyssä Suomessa, niin olen polveni lyönyt seinään, vaikka olen pieni lyhyt 160)

  ReplyDelete
 3. 20 cm ylimääräistä parisänkyyn on valtavasti lisää tilaa. Kun nykyistä hankittiin, suoraan katsottiin että ei 80cm/puolisko, vaan 90cm, koska lapsia oli jo siinä vaiheessa pari kipaletta. Nyt kyllä vois hankkia 120cm/puolikas, jos vain olisi enemmän lattiatilaa.

  ReplyDelete
 4. No, otin tänään kameran mukaani...mutta kuinka ollakaan paristoista loppui yty.

  Uusien sänkyjen toimitus lähestyy. Enää muutama tunti.

  ReplyDelete
 5. Varapatterit pitää aina olla taskusssa :)

  ReplyDelete
 6. Kappas vain, huonekaluhankintoja minäkin pyöräilin viikko sitten tekemässä. Tosin vain "laiskanlinnan" rahin kanssa ja työtuolin, kun tämä entinen on ergonomisesti tosi huono.

  Kauniita ja virkistäviä, ja rentouttavia unia uusissa sängyissä!

  ReplyDelete
 7. Hannele

  Kylläpä alkaa elämä olla vaativaa. Nyt pitää taskutkin hommata :)

  Kiitos Leonoora toivotuksista. Nukuin tosi hyvin ja toden totta, näin jotain unta, minkä juuri totesin hetätessäni, vaikka en enää muistakaan mitä. En yleensä niitä muista. Hyvä että sinulla on nyt hyvä työtuoli. Jospa siinäkin näkee unia :) Tai ainakin viihtyy blogia kirjoittamassa.

  ReplyDelete
 8. (Man borde bojkotta alla kvinnokläder utan fickor :)

  ReplyDelete
 9. Hihihii :) Onhan meillä käsilaukut. Kannan pienenpientä olkalaukkua lenkillä mukana jos ei ole taskuja. Ipod ja kamera on hyvä olla mukana.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.