Friday, July 13, 2007

ENNUSTUS

.


Tätä emme arvanneet. Vai aavistimmeko sen ennakolta? PAKINAPERJANTAI heitti aiheeksi ENNUSTUKSEN.

Ennustaja oli ennustanut Enneli Omenin äidille että tämä tulisi synnyttämään lapsen, mikä sitten tapahtuikin kolme kuukautta myöhemmin. Sama ennustaja povasi ukkoskuuroa. Ennelin äiti oli jo arvannut että ennustus tulisi toteutumaan koska pilvet olivat niin mustia ja tuuli puhalteli voimakkaasti. Sataa rapisi kun hän poistui teltasta.

Nomen est omen. Nimi on enne.

Enneli Omen puraisi omenaa paikallislehteä selatessaan. Silmät osuivat ilmoitukseen: Sirkus kaupungissa. Klovneja, norsuja, ennustaja. Sinne!

Ennustajan teltan läppä oli auki. Sisällä häämötti kristallipallo pöydällä, mutta ennen kuin Enneli ennätti pyrkiä sisään, elefanttia pesevä heppu ilmoitti: "Madame Futuralle tuli odottamaton meno, jota hän ei osannut ennalta aavistaa. Hän ei tiedä milloin hän palaa."

Taisi olla kristallipallon kiillotuspäivä lähestymässä. Sen verran osaamme ennustella.

Ennelin horoskooppi oli sanonut että hän tulisi sinä päivänä tutustumaan tummaan muukalaiseen, joten hän alkoi katsella ympärilleen missä sellainen olisi, jotta voisi mennä tutustumaan. Elleivät ennustukset muuten toteudu, parasta toteuttaa ne itse.
_________________________________________________________________

Blogilista ei ole tänään ilmoittanut päivityksiäni kummassakaan blogissa. Vaikuttaako perjantai 13. päivä?
.

19 comments:

 1. Kyllä niissä odotuksissa ja ennustuksissa on oma taikansa; jos paljon uskoo ja tekee asian eteen töitä, niin toteutuu :)

  ReplyDelete
 2. P.S.
  Mustalainen, romani, ennusti minulle 16-vuotiaana käteen, toteutui. Isästäni se oli hauskaa, minua ei oikein haluttanut, aikuisena piti paikkansa.

  ReplyDelete
 3. Olin kerran yksillä kutsuilla joilla joku ennusti korteista. Hän povasi minulle pientä matkaa. Se on ennustus joka varmastikin toteutuu useimpien kohdalla. Hehe, minä en voi sietää matkustamista, joten ei toteutunut :)

  ReplyDelete
 4. Ei se se tyylistä povaamista ollut ;)

  ReplyDelete
 5. Kiitos pakinasta, Rita. Tuli iloinen mieli.

  ReplyDelete
 6. Ihana kuva perhosten kodista.

  ReplyDelete
 7. Kiitoksia kiitoksista. Niistä tulee aina iloinen mieli. Samaten kuin teidän näkemisestänne :)

  ReplyDelete
 8. Kyllä ennustukset toteutuvat - jos oikein kovasti yrittää. Ja ennustajan täytyy ennustaa oikeita asioita. Muuten se on pelkkää huuhaata, näes. Ei sitä pilvettömällä ukkostakaan pidä mennä ennakoimaan :)

  ReplyDelete
 9. Kutuharju11:30 pm

  Että ihan pystyi ennustamaan lapsen tulonkin vaikka nainen oli vasta kuudennella raskaana! Taitava kerrassaan.

  No, mutta, kukin tulkoon uskollaan autuaaksi. Tunnen monia jotka hakevat jotakin suuntaa elämälleen ennustajilta, mutta minä, suoraan sanoen, mieluummin vaikka rukoilen.

  ReplyDelete
 10. Ally

  Semmoisenkin havainnon olen tehnyt että joillekin ihmisille ei tarvitse ennustaa kuin pikkuisen johonkin suuntaan niin johan he itse lisäävät loput ja ovat vakuuttuneita ennustuksen todenperäisyydestä. Aivan kuin olisi joku tarve saada ohjausta ja "merkkejä" ulkopuolelta.

  Kutuharju; sinä huomasit! Hehe. Enneli Omen ihmettelee vielä tänäkin päivänä mistä ennustaja tiesi että hän tulee saamaan lapsen :)

  ReplyDelete
 11. Ei se lapsen saaminen entisaikaan ollut aina ennustettavissa (tai näkyvissä). Tiedän tositarinan n. 70 vuoden takaa, jolloin eräässä talossa kukaan perheessä ei ollut nähnyt (osannut ennakoida) koko tapahtumaa. Totaalinen yllätys koko talon väelle.

  Kai tällaisia tapahtumia on muitakin.

  Hyvä pakina!

  ReplyDelete
 12. Ennustan, että keksit oivan selityksen sille miksi vastatessasi Kutuharjun kommenttiin sekotit Enneli Omenin äitiinsä.

  ReplyDelete
 13. Liisa

  Minä luin kerran lehtiartikkelin naisesta joka ei ollut älynnyt mennä neuvolaankaan kun ei älynnyt olevansa raskaana... tapahtui muistaakseni 80-luvulla jolloin ei olisi voinut olettaa että kukaan on niin tietämätön tai hajamielinen :)

  Isopeikko

  Oletpa tarkka! Kirjoitin niin huitaisemalla tuon jutun eilen että en enää tänään ajatellut kaikkia pikku yksityiskohtia. Olkoon Enneli oma äitinsä, hah hah!!! Aika hauska erehdys. :D

  ReplyDelete
 14. Minun ystävä synnytti lapsen yllättäen, meni sairaalaan vatsakipujen takia, mutta lähettivät synnytysosastolle. Ei ollut tietämätön, mutta sairasti vatsatautia, jonka oireet hivenen muistuttaa raskautta - ja heidän vaikea raskaaksi tullakin. Yllätys tälle nuorelle parille, iloinen yllätys.

  ReplyDelete
 15. Ilahduttava ja ihmeellinen juttu!

  ReplyDelete
 16. Kaikki ei voi aina toteutua, vaikka kuinka kuulisi ja luulisi sekä toivoisi. Itse täytyy tehdä aloite, ellei sitä muualta kuulu.

  ReplyDelete
 17. Se on oikeasti hyvä elämänohje, vaikka pakinani muuten hassuttelua olikin.

  ReplyDelete
 18. Enteitä on. Amen.

  ReplyDelete
 19. Hei, aika yllättävä tämä teksti. Minun nimeni on Enneli, ja Sirkus on hyvä ystäväni, ja tumma muukalainen ilmestyi elämääni monta vuotta sitten. Ja tuloksena perhe johon kuuluu kaksi nuorta miestä.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.