Tuesday, July 17, 2007

KESÄÄ JA PUUTARHAA

.

Clematis. Enormous flowers on the neighbours' side. Valtavia kukkia naapurin kärhössä. Pääsemme osingoille koska se näkyy meille.

Huh kun on kuuma täällä peltikaton alla. Neljältä jo heräsin aamulla ja avasin ulko-oven jotta olo helpottui. Nyt alkaa saunatuntu taas levitä huoneisiin. Tuuletinta pidettiin eilen puhaltamassa telkkaria katsellessa mutta se alkoi lopulta ärsyttää silmiä ja hurinakin häiritsi. Meillä on semmoinen lattialla seisova pylväsmäinen aika hyvä tuuletin.

Aamulla opetin englantia, kävin hiukan työneuvotteluja, sen jälkeen kävin kaupassa mihin meni tunti, harmittelin hiukan koska unohdin mansikat... muistin vasta kun olin jo puolessa välissä takaisin kävelemässä enkä viitsinyt kantamusten ja varsinkaan maidon kanssa takaisin punnertaa helteessä... jonkin verran kirjoitustyötä, erittäin kiva lounas jonka puoliso tekaisi uusista perunoista ja sillistä, räiskäleitä jälkkäriksi... puutarhatöitä; kitkemistä, oksien karsimista männystä ja koivusta... suihku ja tukan pesu... siinäpä tämän kerran päiväkirjamerkinnät. Ei mitään erityistä, ja kuitenkin on absolutely fantastic kesäfiilis!

Ah, nyt on maisema hiljentynyt! Äsken kuului samanlaista ääntä kuin siinä vanhassa vitsissä, joka meni jokseenkin näin:

- Miten koiran saa puhumaan kissaa?
- Pakastetaan se ja pistetään sirkkeliin; mmmjauuu, mmm MJAUUU...!

Läheistä puutaloa aletaan maalata ja vanha maali poistetaan pahaäänisellä laitteella. Toivotaan että lopettivat tältä päivältä eivätkä aloita huomisaamuna vielä silloin kun minulla on opetusta.

Outo olo kun auto on huollettavana ja korjattavana. Sitä ei saanut vielä tänään pois. Huomenna lupasivat.
.

4 comments:

 1. Löysitkö autokorjaamon keskellä kesää.
  Naapurin kärhöt lännen puolella? Kärhö kukkii mielellään itää, ausingon nousun puolella. Jos alat mehiläisiä pitää, niin oven (?) pitää olla itään, niin että mehiläiset näkevät auringon nousun. Sama, kun laitan linnunpönttöja puuhuun.

  ReplyDelete
 2. Autokorjaamomme on auki ympäri vuoden. Mites me muuten vuosihuoltoon päästäiskään kun sen aika on heinäkuussa? Jotkut pienemmät ovt varmaakin pari viikkoa suljettuina.

  En ole tiennytkään noita ilmansuuntajuttuja. Meidän oma kärhö sijaitsee ilmeisesti hiukan vääränlaisesti. Pensasaita estää siltä aamuaurinkoa. Mutta linnunpönttö on tullut oikein asennetuksi :)

  ReplyDelete
 3. Anonymous4:03 pm

  Se vitsi menee kokonaisuudessaan näin:

  - Miten koiran saa sanomaan MIAU?
  - Pakastaa sen ensin ja panee sen sirkkeliin: MMIAAUU.

  - Entä miten saa kissan haukkumaan?
  -Valelee sen bensalla ja sytyttää tulitikun: VVUHH!

  Banaali on mielestäni yleensä pelkästään banaalia, mutta jostakin syystä olen aina tykännyt tästä vitsistä. Kieliammattilaisuus varmaan syynä.

  ReplyDelete
 4. Kiitti, anonyymi :)

  En ollut kuullut tuota VVUHH-juttua. Hirveitä nämä vitsit joille on pakko nauraa vaikka niissä piilee idea julmuudesta.

  Menenpä kertomaan puolisolle... Saa nähdä nauraako vai kauhistuuko :D

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.