Tuesday, July 24, 2007

KILINÄÄ, KALINAA JA KLIKKAILUA

.

The latest (and maybe the last) Harry Potter, just delived on our doorstep. My husband had ordered it from Amazon.

Uh, jokseenkin hämmentävää edetä monen klikkauksen kautta paikkaan jossa tulin hajamielisyyksissäni painaneeksi CANCEL ja sitten taas takaisin alkuun. Da capo, from the top, takaisin vaan satulaan... Kyseessä oli tuon kuvan postaaminen. Kaiken lisäksi se näyttää olevan jotenkin vinossa tai toispuoleinen.

Kiireinen aamu, mutta nyt on kiire ohi. Paperityötä riitti ennen yksityisoppilaan tuloa kello 7.30. Hänen lähdettyään soitin itselleni ensi viikkoon kampaaja-ajan. Jälleen kerran saapui vaihe jolloin tukka on niin pitkä että istun tai astun sen päälle ellen toimi.

Kampaajalle soiton jälkeen kuului ovikellon soitto. Postinkantaja kantoi uuden Harry Potterin ovelle koska se ei mahtunut postilaatikkoon.

Noiden soittojen äänten hälvettyä kuului avainten ääni lukossa. Puoliso palasi kotiin käytyään työpaikalla tsekkaamassa postit. Odotin yllättyykö kirjan tulosta mutta hän oli jo nähnyt postinkantajan auton.

Yritin aikanaan lukea ekaa Harry Potteria, The Philosopher's Stone (Viisasten kivi), mutta en innostunut alkua pidemmälle. Näin myöhemmin leffan mutta sitäkään en kokenut omanlaisekseni, vaikka pystyn kyllä näkemään sen viehätyksen muille ihmisille. Tajuan hyvin että ne ovat kirjoja joita monet niinsanotusti ahmivat. Sekä lapset että aikuiset, tytöt ja pojat, naiset ja miehet. Hykerryttävä ajatus että se osa maailmaa saa nyt nauttia uudesta Potterista.

Ja jotkut nauttivat golfista niin paljon että menevät tälläisella sadeilmallakin pelaamaan. Arvannette minne puolisoni juuri lähti. Pidetään peukkuja että ei kaadu kaatosade niskaan. Jos sää muuttuu kylmäksi, kuullaan aikaisempien hiiren klikkailun, ovikellon kilinän ja avaimien rapinan lisäksi vielä hampaiden kalinaa. Siinäpä soitinyhtyeen saundit valmiina.
.

7 comments:

 1. Olen ihmetellyt, miten erilaisista kirjoista ihmiset pitävät. Kirjan täytyy siis vastata joihinkin hyvin syviin ja tiedostamattomiin tarpeisiin meissä, koska on vaikea arvata ennakkoon, kenelle joku sopii.

  Itselläni on vähäinen kosketus sisäiseen lapseeni enkä lue edes dekkareita, mutta pidän kovasti Pottereista niiden kiehtovan maailman ja henkeäsalpaavan jännittävän juonen takia. Jaksan silti odottaa vielä, että saan uutuuden joltakin lainaan.

  ReplyDelete
 2. Mäpä muuten arvasin muutman uuden Potterin pääjuonista jo edellisen luettuani, vähäx mä oon hyvä! (Tai JKR huono, miten päin vain)

  IMO, Deathly Hallows (Mielenkiintoista muuten nähdä mikä sen suomenkielinen nimi tulee olemaan) on kirjasarjan huonoin, mikä tosin osittain johtuu siitä että siinä kaikki irtonaiset langat yritetään sitoa kiinni, mikä tekee selittelystä väkinäisen oloista, parempi olisi ollut jos JKR olisi jättänyt osan langoista leijumaan ilmaan.

  Jotenkin minulle jäi kirjasta sellainen mielikuva että JKR olisi itse jo täysin kyllästynyt koko Potteriin ja kirjoitti kirjan vain koska tarina oli pakko lopettaa.

  ReplyDelete
 3. Katriina

  Taitaa siis olla jonkinlainen psykologinen testi että mitä ihminen lukee :) Hyvä myös itsetarkkailuun. Voi verrata aikaisempaan lukemaansa ja toisaalta siihen mitä muut lukevat.

  Johannes

  Aika usein onkin niin että viimeinen osa tai viimeiset osat kirjasarjaa tai TV-sarjaa eivät enää sytytä, eivät tekijää eivätkä niin muodoin yleisöäkään.

  Sitten on outoja valoilmiöitä; paranevat loppua kohti, tai säilyttävät laatunsa, täyttävät lupauksensa... TV-sarjoista Frazier minun mielestäni.

  ReplyDelete
 4. I have just seen last film, I like much these stories of magicians

  ReplyDelete
 5. Hello Lyliane

  Yes, they are extremely popular. I wonder why I'm not an enthusiast. I saw the first film and it was alright, but I wasn't interested in seeing the others.

  Bytheway, it was FUN seeing a picture of you and HPY on your blog :D How remarkable!

  ReplyDelete
 6. Eikö kampaajaressukalla ole kesälomaa?
  Ei mulla noin kiire ole kirjojen kanssa, mut tämähän tietysti vähän erikoinen.. Rupesin miettimään, milloin jonotin viimeksi, kohta tulee mieleen..

  ReplyDelete
 7. Hannele

  Kampaamossa vastasi Mirka, joka on juuri jäämässä kesälomalle, kun minun kampaajani Päivi palaa omalta 3-viikkoiseltaan. Mnäpä välitän hänelle sinun osaaottavan sympatiasi :)

  Amazonista tilattu Potter tuli ilmeisesti aika tavalla halvemmaksi kuin muuta kautta tilattu, eikä tällä konstilla tarvitse mennä kirjakauppaan eikä pelätä että kirja myydään loppuun. Luulen että nuo ovat yhdessä ne syyt miksi mieheni tilasi kirjan ennakkoon. Näyttää jo lukevan sitä hyvää vauhtia, hehe.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.