Thursday, July 26, 2007

ÄLKÄÄPÄ TÖRMÄILKÖ

.
Going to bloom... Syyshortensian nuput ovat jo pitkällä. Alakulmassa pilkottaa meidän puutarhakeinu, vanhanaikainen sellainen, kaksi kahden hengen penkkiä toisiaan vastapäätä.

Keskiviikko kiepsahti kesäisissä kujeissa. Aamusta puutarhamyymälään lannoitetta ja nurmikon siemeniä ostamaan. Pitää paikkailla nurtsia. Nostimme yhdestä kohdasta puuritilät pois ja siihen paikkaan on uusittava nurmikkoa. Muutakin poistimme pihasta, nimittäin yhdet "väliseinät", en tiedä miksi niitä nimittäisin. Olimme näkösuojiksi laittaneet, mutta nyt on jo kasvillisuutta niin paljon että emme kaipaa niitä. Aika huonoiksikin olivat menneet. Tilan tunne lisääntyi. Oikein mukavaa.

Puutarhamyymälässä ei ollut niin varhain muita asiakkaita kuin me. Vasta pois lähtiessamme ovesta käveli sisään kaksi ihmistä. Siitä muistin tapauksen vuosien takaa. Menin kerran ystävättären kanssa niin aikaisin tanssipaikalle että tanssilattia oli vielä aivan autio. Eräs herrahenkilö tuli kumartamaan minulle ja saatoimme lipua parketilla esteittä. Se oli iso lattia mihin mahtui toinenkin tanssipari joka hetken kuluttua astui tanssin pyörteisiin. En vieläkään tajua mikä fysiikan laki sai meidät törmäämään heihin! Hoh hoh, eihän siinä ole mitään järkeä. Huvittavaa.

Heinäkuu on sitä aikaa vuodesta jolloin liikenteessä on tilaa, kaduilla mahtuu kävelemään, liikkeissä ei ole ruuhkaa... Pitäkäähän varanne että ette törmäile!
.

5 comments:

 1. Syyshortensia on eräs lempikukkiani. Olen saanut sitä kuivakukaksi, ja se säilyy kauan kauniina.

  Entä Sinä? Otatko kukkia talteen talveksi?

  ReplyDelete
 2. Tervehdys

  Kiva nähdä - kirjaimellisesti, kun tulit kuvan kanssa:)

  En yleensä enää ota kukkia sisälle. Laiskistumisilmiö; kun en ota ei tarvitse sitten siivota.

  Annoin kerran noita syyshortensian kukkia entiselle kampaajalleni Sissille. Hän sanoi kuivaavamsa ne ja suihkuttavansa niihin hiuslakkaa jotta eivät varise. Tepsii varmaan, mutta kauhea ajatus tuo sprayn suihkuttaminen.

  ReplyDelete
 3. Syyshortensiat kuivuvat hienostuneen värisiksi (écrue), joissakin on vähän vaaleanpunaistakin, josta pidän myös. En laita kukkiin koskaan hiuslakkaa, en tuoksun vuoksi enkä muutenkaan.

  Laitan kuivakukat yleensä jonkin korkean kaapin päälle, jossa pöly on hiljaa paikoillaan ja heitän koko kimpun sitten varovasti pussin sisällä roskiin, kun pölyä on kertynyt liikaa.

  Valokuva on kymmenen vuoden takaisesta passikuvasta. Valitsin sen, koska siinä on ilme, joka on palannut minulle: hymy. Pystyn taas olemaan iloinen, mikä tuntuu ihmeelliseltä.

  ReplyDelete
 4. Puutarhakeinu, ihana.
  Niin, mikäköhän magneetti saa meidät törmeilemään..

  ReplyDelete
 5. Anna

  Syyshortensioiden vaaleanpunainen lisä on suorastaan hurmaava- Viime vuonna meillä oli sitä runsaasti.

  Minä en suihkuta hiuslakkaa edes hiuksiin. Huh.

  Olen hävittänyt pihasta kiinanlyhdyt, koska ne alkoivat hallita liikaa, mutta niistä sai hienoja kuivakukkia vaivatta. Nehän kuivattavat itse itsensä jo kukkapenkissä syksyllä :)

  Siinä meille lisää ilon aiheita :)

  Hannele

  Jotain ihmeellisiä magneetteja tosiaan on olemassa! Niin uskon.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.