Friday, July 20, 2007

PERJANTAISTA PERJANTAIHIN

.

Yet another Friday. It's a nice day. Kaikki ovat mukavia päiviä, perstait ja torjantait. Perjantai lupailee viikonloppua ja virkistymistä. Siksi se lienee monen suosikkipäivä.

Taas on viikko kulunut edellisestä perjantaista. Seitsemän yötäkö nyt on nukuttu uusissa sängyissä? Hyvä fiilis mennä nukkumaan ja hyvä fiilis herätä aamulla. Ei minkäänlaista prinsessa-ja-herne-oloa. Eikä perheen herrahenkilöllä Jaakko-ja-pavunvarsi-oloa?

Minulla on siitä erikoinen perjantai että en tee tänään töitä. Loma on kesän alusta alkaen vaan siirtynyt ja siirtynyt, kun aina ilmestyy uusia opiskelijoita tai jotain, mutta nyt on tiedossa pitkä viikonloppu ainakin.

Minkälaisia perjantaita mahtaa ihmisillä olla? Jotkut painuvat töistä suoraan mökille tai lähipubiin. Joku aikoo ehkä tanssimaan. Toiset ovat lomalla, toiset tekevät töitä huomennakin, kolmannet opiskelevat tai hakevat työpaikkaa...

Millainen sinun perjantaisi on?
.

13 comments:

 1. Naistenviikkohan kait Suomessakin? Esikoinen täyttää vuosia. Mielellään juustoa ja viiniä perjantaina, mut ei joka perjantai, joskus jopa puoli pullo punaviiniä jaetaan, vähän tekee mieli, mutta lasikin voi riittää. Juustoa sitä enemmän :)

  ReplyDelete
 2. Rita: "Millainen sinun perjantaisi on?"

  Lähden töistä aikaisin, käväistäkseni lekurilla hakemassa tutkimusten tulokset ja sen jälkeen menen vanhemmilleni juhlimaan heidän 41-vuotista yhteistä taivaltaan ja epäilemättä saunomme, uimme, grillaamme kaikenlaista, juomme ööliä ja illan mittaan koko juhlaväki yrittää saada tolkkua setäni ylinopeutetusta puhetulvasta, siinä kuitenkaan onnistumatta, mutta se ei ketään -- kaikkein vähiten setääni -- häiritse.

  Ja sama juhliminen jatkuu vielä huomennakin ei-sukulaisvieraiden kanssa.

  ReplyDelete
 3. Herätessäni huomasin oman kullan makaavan vierelläni rauhallisesti hengittäen. Loppupäivällä ei sitten olekaan niin väliä...

  ReplyDelete
 4. Charlotta3:40 pm

  Minä lähden viikonlopuksi vanhempieni luokse. Todennäköisesti ohjelmassa on saunomista, jotain vähän parempaa iltapalaa ja viiniä. Niin, ja leppoisaa oleilua, toivon. Kohtapuoleen pääsenkin lähtemään töistä. Hyvää viikonloppua kaikille!

  ReplyDelete
 5. Heräsin autuaallisen ihanasta unesta. Siinä purjehti valtavasti valkeita laivoja, isoja ja pieniä, rahti- ja matkustajalaivoja ja välissä pikkuruisia purjeveneitä, ihanb kaikenmallisia ja kokoisia, kaikki samaan suuntaan. Itse matkustin junalla, myös samaan suuntaan ja kolmen kauniin nuoren miehen kanssa. Yksi niistä antoi minulle 600 euron setelin rakkautensa osoitukseksi. Otin sen vastaan lopulta. Seteli oli mittaamattoman arvokas. :-)

  Pyräilin sateessa tutun luokse, annoin hänelle kaksi omaa paitaani, koska ovat jääneet vähän pieniksi. Vuorovaikutus oli antoisaa.

  Mietin koko päivän eilen lukemiani novelleja ja aion tarttua haasteeseen itsekin.

  Perjantait ovat ihania! :-)

  ReplyDelete
 6. Hauskaa lukea teidän kaikkien perjantaista!

  Pakinaperjantaihinkin olisi tänään voinut osallistua; aihe on SAVU. Ehkäpä huomenna... Lauantaitkin ovat tosi mukavia.

  Ai niin, M, luin tekstistäsi että "annoin hänelle kaksi PARTAANI" :D

  ReplyDelete
 7. Heheeh. Tämä siis ei ollut enää unta, kun annoin tutulle pari paitaani, mutta Hahaah! olisivathan nuo voineet yhtä hyvin olleet partojanikin! HAH HAH HAH HAA!

  Tiedäthän ne sellaiset pukinparrat, joista voi sormin kieritellä vaikka kaksi piippaa vai mitä ne nyt sitten lienevätkään nimeltään?

  Joka tapauksessa naisillakin on kyllä parrat. Joillakin nuuoruudesta, toisilla siten 40+.

  Rotukysymys, jotkut sanovat.

  Ja jotkut sitten näkevät paitsi parran, myös muutakin vähän muutakin joissakin naisissa (yleensä nuorehkot miehet), jos vastassa on jokin kovasti ajatteleva nainen, joka ei sovi näiden ajatusmaailmaan.

  ..eivätkä tykkää sitten yhtään, jos tästä puhutaan aidan tältä puolen..; -)

  ReplyDelete
 8. Neljä tuntia bussissa istumista, tällä hetkellä netissä roikkumista hostellissa ja josko sitä jossain vaiheessa hakisi jostain ruokaa! :)

  ReplyDelete
 9. M

  Tuossa unessasi otit 600 eken setelin vastaan "lopulta". Merkkasikohan se naisellista tapaa empiä ennen kuin suostuu kosintaan?

  Toisaalta se saattaa kuvastaa sitä että olet enemmän antaja kuin ottaja. Annoithan oikeassa elämässä ystävällesi pieneksi menneet partasikin ja olit siitä onnellinen :)

  A-R

  Auts, vanhaa diskovammaani juilii kun ajattelenkin bussissa istumista. Huh. Mutta ehkä siihen tulee vastapainoa tuosta venyttelystä, eli netissa "roikkumisesta", hehe :)

  ReplyDelete
 10. Jospa jättisin sen lenkille menon tänään, roikunkin netissä..

  ReplyDelete
 11. Me käväisimme kirpparilla "lenkkeilemässä" :)

  ReplyDelete
 12. Hei, rupesin miettimään tuota, mitä sanoit 600 eken unestani. Juu, kyllä siinä oli sellaista kosinnan tuntua, mutta syy siihen, miksi epäröin ottaa vastaan seteliä oli se, etten uskonut, että se oli todellakin minulle, eikä jollekin muulle ja paremmalle siinä lähellä. Tämä tunne on jotenkin syvälle syöpynyt, että miten nyt muka minuun voisi kukaan ihana rakastua. Täysi mahdottomuus! Meni miettiessä pitkään, ennen kuin uskalsin ottaa rahan, silloinkin kuin olisin jotenkin ollut tekemässä väärin, varkaissa ja odotellen, että joku riipii sen käsistäni ja motkottaa, ettei se sinulle kuulu.

  Tuo vaihtoehto, että olisin ennemmin antaja kuin ottaja, tuottaa myös vähän kipua. Hyvin syvällä on myös tämä asia: kielto, ettei ottaa saa, siis mitään, mitä haluaisi. "Vieraiden pöydissä ei saa ronkkua", eikä kuulu ottaa vastaan, vaikka tarjottaisiin. Ylimpänä kuitenkin tämä 'hyväksi ihmiseksi' kasvattava teesi: "Liian hyvä on, tälle nyt välttää vähempikin."

  Kummastakin linjasta taitaa tulla tulokseksi vähän se, etten ole minkään hyvän arvoinen ja oma tahto pitää tukahduttaa. Hyvä ihminen elää ilman tarpeita ja mielihyvää, ei ota hyvää vastaan ja antaa omansa muille.

  ReplyDelete
 13. Tuossa elämän ajattelumallissa on mielestäni ratkaisevinta se millaisen elämän se antaa tulokseksi, ja millaisen ihmisen. Jos siinä on kaikkea oikeassa suhteessa, tuloksena on tasapainoinen, onnellinen, tyytyväinen hyvä ihminen.

  Se mitä olen ympärilleni katsellut, ei välttämättä todista tuon systeemin puolesta, paremminkin sitä vastaan. Tai systeemi saattaa sinänsä olla käyttöelpoinen, mutta sitä ei osata säädellä ja soveltaa.

  (Kops!) :D

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.