Wednesday, July 25, 2007

ÄSSÄ SIHISI HISSISSÄ

.

Really excellent to have some flowers that bloom all summer through.

Arvostan monta kuukautta kukkivia perennoja, kuten ylläolevan kuvan pikkusydämet ja aikaisemmin kuvaamani keltainen tarha-alpi.

Jälkimmäinen oli jätettävä yksikkömuotoon vaikka lauseenrakennus ontuukin. Monikko "tarha-alpit" voisi tuoda luulon että lähtömuoto on alppi, ja sehän ei käy laatuun kieltenopen blogissa. Sen verran täytyy pitää huolta suomen kielen opetuksestakin vaikka oikeasti opetan muita kieliä.

Kirjattakoon muistiin että mieluummin soisin sen olevan nimeltään alppi. Alpi ei sano minulle mitään, vaikka miten höristäisin korviani.

Eilisaamuinen englannin oppilaani jää kolmen viikon kesälomalle. Pieni jekku mielessäni voisin lähettää hänelle sähköpostina oheisen tongue twisterin, jotta ei pääse kielitunnin treenit unohtumaan.

I wish to wish the wish you wish to wish, but if you wish the wish the witch wishes, I won't wish the wish you wish to wish.

Minulla on kautta aikojen ollut opiskelijoita joiden suu ei sitten millään tahdo taipua muihin s-äänteisiin kuin suomen ässään. Täsmennän tässä vielä, vaikka en virantoimituksessa olekaan, että ei se suusta kiinni ole, vaan aivoista. Puheen tuottaminen ja kuuleminen on aivoista kiinni, ei suusta ja korvista. Ne opiskelijat jotka eivät "ajattele", vaan yrittävät "suorittaa" kieltä, voivat jumiutua opinnoissaan pitkiksi ajoiksi.

Shuhu-äshshä shihishi hishshishshä.
.

5 comments:

 1. Oiskohan kuulossa vikaa... joskus miettinyt, onko musikaalisille tämä elämä helpompaa?

  ReplyDelete
 2. En tiedä onko helpompaa, voi olla vaikeampaakin.

  Ainakin muistan yhden tapauksen kun absoluttisella kielikorvalla varustettu pariskunta meni minun tuttavieni kanssa konserttiin, ja koko konsertin ajan olivat kärsineet jokaisesta epäpuhtaasta nuotista! Minun tuttavani puolestaan olivat nauttineet konsertista :)

  ReplyDelete
 3. Minne vesihiisi katosi?

  ReplyDelete
 4. Ja kiinan opiskelussa noita sitten riittääkin..;)

  ReplyDelete
 5. HPY, Vesihiisi jäi pois seitsemännessä kerroksessa :)

  Jaanuska. Älä muuta sano! Opiskelijalle hurja haaste. Kirjainmerkit, sanamelodia jne. On siinä opettelemista, varsinkin suomalaiselle, jonka kieli on niin erilainen.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.