Monday, August 13, 2007

MASI JA PIKKU RIKU

.

I just love that silhouette style on that strip. Me gustan las siluetas. Viehätyin tuosta sarjakuvastripin siluettityylistä kun näin sen Hesarissa. (Click on the picture if you wish to enlarge it.)

Masin henkilöhahmojen pohjana ovat oikeat ihmiset, piirtäjän (Mort Walker) intinaikaiset armeijakaverit. Siitä syystä ne ovat niin eläviä ja inhimillisiä.Ruotsinkielistä Masia. Knasen, kirpparilta ostamistani Fridolf-lehdistä.
Lehdet sisältävät eri sarjakuvia, vaikka ovat Lilla Fridolf-nimisiä. Suomessa niitä on julkaistu muistaakseni nimellä Pikku Riku. Vanhempieni kesämökillä olen niitä aikanaan lueskellut. Sankari on tohvelisankari, ja vaimonsa nimi ainakin noissa ruotsinkielisissä on Selma.Kahdella eurolla ostamassani nipussa on myös Kronblom. Ei tietoa onko julkaistu suomeksi. Itse olen lukenut sitä jostain naistenlehdestä, ehkä Damernas Värld. Jopa tuli taas rahoille vastinetta! Kaksi euroa maksoin espanjankielisestä kirjakasastakin, jonka näette kun menette takaperin muutaman postauksen verran. Siinä taisi olla neljä kovakantista satukirjaa. Taidanpa pakittaa katsomaan minäkin...
.

4 comments:

 1. Kiitos. Tuntemattoman sanat voivat joskus merkata yllättävänkin paljon (:

  Mikähän hahmo Walker on itse sarjakuvissaan? Koko viime viikonloppu meni Jermulan varuskunnan juttuja lueskellessa, metkaa menoa (:

  ReplyDelete
 2. Hei Memu

  Ole hyvä :) Joskus pitää itse sanoa itselleen kannustuksen sanat jos ei muita ole käytettävissä, mutta minä olen mielelläni käytettävissä.

  Hyvä kysymys Mort Walkerista! En tullut sitä ajatelleeksikaan. Ehkäpä Wikipedia tietää...

  ReplyDelete
 3. Bekanta tidningar :)

  ReplyDelete
 4. Inhemska - sieltä katsottuina :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.