Monday, August 06, 2007

OPIN VIRTA

.

The steps in the river have been built for salmon. Lohiportaat.

Parin viikon lomani jälkeen suuntaudun jälleen opettamiseen. Katselen vettä ja mietiskelen opin virtaa. Lohet uivat vastavirtaankin. Joskus opin tiellä pyristellään. Pitäisi joustaa. Pitäisi uida myötävirtaan ja antaa opin ja opettajankin viedä. Kelluako vai tehdä uimaliikkeitä? Mistä löytyy opin alkulähde. Sinnehän pitäisi pyrkiä, eiko totta?


Onko saalista tyynissä vesissä vai koskessa? Onko opin alkulähde oma sisäinen valomme vai lähdetäänkö lamppukauppaan? Pitäisikö oppimisen antaa edetä omalla painollaan vai edesauttaa sitä? Kannattaako jarruttaa? Ollako johdettavissa vai ottaa johto omiin käsiin?

Mikä on opettajan tehtävä? MIkä on oppilaan tehtävä? Jos ne menevät sekaisin niin menemme mekin.
.

8 comments:

 1. Kyllä tässä sellasta opin virtaa on seilattu että oksat pois, kun sanakirjan kanssa viäntää virallasia papereita enklanniksi. Monet lohiportit loikittu. Monesti olet mielessä käynyt tämän parin viikon aikana. Mutta kun "oon köyhä laulaja mä vain...". Valtakirjoja erilaisiin tilanteisiin. **khihihii** Toivottavasti allekirjoittaja tietää mihin nimensä laittaa...

  ReplyDelete
 2. Vastavirtaan nousee lohen suku.

  ReplyDelete
 3. Kale

  "Köyhä laulaja mä vain..." Mites tuo jatkuu? Ai juu; köyhänä pysynkin jos käännöshommilla itseäni elättää yritään... Sinänsä kiva että olet ajatellut minua, mutta käännöshommia en voi sietää, hehe. Etenkään virallisten tekstien kääntämistä.

  KH

  Puuttuko yki kirjain, eli pitäisikö olla KÖH? Kah,
  tuohan oli melkein vitsi, mutta ei ihan.

  Onkohan siihen mitään järkeenkäypää selitystä että lohet käväisevät vastavirrassa?

  ReplyDelete
 4. Heh. Ole vaan levollisella mielellä - enhän minä nyt olisi pyytänytkään niitä kääntämään kun olin itse jo niin hyvässä vauhdissa. Sitäpaitsi se oli ihan hauskaa noinniinkuin kertaluontosena juttuna.
  Tuli muuten mieleen tuosta lohesta eräs luonnehdinta viinistä:
  "Lohikalanomaisesti ylöspäin pyrkivä jälkimaku".
  Päätelköön siitä kukin tykönänsä miltä viini maistui ;>

  ReplyDelete
 5. Hah, alkoholijuomathan ovat meillä/meissä vain lainassa erään näkemyksen mukaan :) Ei se mitään jos jälkimaku pyrkii ylöspäin kunhan ei koko viini.

  Lohen kanssa sopii hyvä valkoviini. (Tosin en itse pidä valkoviinistä.)

  ReplyDelete
 6. Oppimisest mä en tiärä muut ku et elää kauemmi ja on hauskempaa, jos on kiinnostunu..

  ReplyDelete
 7. Noin se on, ja toisaalta niinkin päin että jos opetus on kivaa ja hauskaa ja kiinnostavaa, siitä oppii paremmin kuin kuivakkaasta esityksestä.

  ReplyDelete
 8. Elämä opettaa ilman opettajaakin.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.