Friday, November 23, 2007

EKSOOTTISIA LEHTIÄ

.


Newspapers from another town. How exotic. Mother and father sent us some presents, and they had used newspapers for padding them. Äiti ja isä olivat laittaneet Aamulehden ja pari Tamperelaista toppaukseksi lähettämäänsä pakettiin. Nautin niistä juuri aamukahvini kanssa. Ohoh, Viivi ja Wagner väreissä, samaten Fingerpori. Hesarissa ovat mustavalkoisia.

Che bella sorpresa! Juttu entisestä kotikaupungistani Milanosta. Kuvassa pala upeaa goottilaista tuomiokirkkoa, Il Duomo. Sen katolle pääsee hissillä tai kapuamalla 250 askelta. Huh. Ei se kiipeäminen mitään mutta se ahdistus. Muistan kiivenneeni mitä kapeinta suljettua kivikoteloa ylös, mistä ei päässyt kuin ylös tai alas. En ole varma olisiko siellä edes mahtunut kääntymään. _ No, ei kai se niin ahdas ollut, mutta pitäähän kertomuksia hiukan värittää.

Voi miten kiva nähdä lehdessä tuttuja nimiä vuosien takaa; Santa Maria delle Grazie, Giardini Pubblici, Teatro alla Scala, Galleria Vittorio Emanuele II, Pinacoteca di Brera...

Viimeksi mainittua taidemuseota etsiskelin kerran kadulla kartta kädessäni, kun italialainen omanikäiseni heppu tuli tarjoamaan apua. Ei hänkään tiennyt missä museo oli mutta hän pysäytti jonkun ohikulkijan, selvitti asian, maksoi minut sisään, esitteli taulut, vaikka ei niistä mitään tiennytkään ja vei minut sen jälkeen Il Duomon katolle maisemia ihailemaan. Nyt huomaan että lehdessä annetaan Breran Webbisivut... Taidanpa piipahtaa siellä pikaisesti ennen opetuspäivän alkua.

www.brera.beniculturali.it

Ci vediamo. Tante belle cose!
.

4 comments:

 1. Mukavan kuuloinen muistelushetki... Milano oli vähän liikenteennoen likaama, mutta muuten siisti ja kaunis kaupunki. Il Duomossa oli jokin iso remontti meneillään, joten saimme ihmetellä sitä vain ulkosalta.

  Lyhyellä vierailulla kyllä nuo italialaiset kaupungit tarjoavat historiaa vain kadulla kulkienkin, poikkeamatta yhteenkään museoon tai taidehalliin rakennuksineen, seinämaalauksineen ja patsaineen:)

  ReplyDelete
 2. Milanossa on saastesumupilveä, oli jo silloin kun minä olin siellä lapsenkaitsijana yhden kesän lukioaikanani. Aurinko ei paistanut täydeltä terältä koska saaste oli aina sen edessä. Onneksi sain olla osan kesää perheen vuokraamassa kesäasunnossa Milanosta pohjoiseen, pikkupaikassa nimeltä Besozzo. Muuten kyllä tykkäsin Milanosta kovastikin.

  ReplyDelete
 3. Charlotta3:47 pm

  Oooh...Milanon tuomikirkko on ilmeisesti vielä ihmeellisempi kuin olen osannut kuvitellakaan. Olisipa ihanaa matkustaa joskus Milanoon! Onneksi on netti - ainakin voin piipahtaa Brerassa. Kiitos osoitteesta!

  ReplyDelete
 4. Ciao bella, e buon fine settimana :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.