Tuesday, November 13, 2007

JOS TULKILLA ON KURKKU POIKKI

.

From white to pink, then to a shade of copper. Syyshortensian kukat vaihtoivat kuukausi toisensa jälkeen väriä, valkoisesta vaaleanpunaiseen ja lopuksi kuparin sävyyn.

Sain hienoa palautetta talvikuvista. Ystäväni Charlotta on ottanut niitä tietokoneruudulle taustakuviksi.

Tänä aamuna olen tehtaillut mainosta kevään 2008 nettikurssille. Syyshortensian kukkien tapaan nettikurssikin on muuttunut asteittain. Se alkoi tuetun itseopiskelun ideana syksyllä 2005 ja on kehittynyt tehokkaampaan suuntaan. Parhaiten se vaikuttaa toimivan yhdessä puhelinkurssin kanssa.

Kieltenopiskelussa tarvitaan kuulemista ja näkemistä, puhetta ja kirjoittamista, jos halutaan monipuolinen kielitaito, ei sellaista kuten vitsin poliisiparilla, missä yksi osaa lukea ja toinen kirjoittaa. Vaikka toimiihan tulkkaussysteemikin. Yksi puhuu omaa kieltään, toinen tulkkaa sen muulle kielelle. Ja sekin toimii että yksi tekee ruokaa ja muut syövät sen, mutta mitä tapahtuu sinä päivänä kun passaus lakkaa? Tai tulkilla ei ole ääntä kun flunssa iskee? Siirrytäänkö viittomakieleen? Aina kannattaa olla varasysteemejä.

Tulkilla on kurkku kipeänä. The interpreter has a sore throat. Muut selittävät avuliaasti heikolla kielitaidolla: "His cucumber out of order today."

Tuntuu olevan ylimääräistä energiaa tänään. Kävisinköhän päivittämässä toisenkin blogini?

ARKITERAPEUTTI KOPS
.

2 comments:

  1. Nämä talvikuvat ovatkin hienoja! Kielenopiskelu on ihanan jatkuvaa, pohdimme aina miehen kanssa englannin nyansseja ja opimme uutta elokuvista. Upeinta on se kun huomaa ymmärtävänsä kaiken. Tai kun elokuvan puolivälissä huomaa, ettei ole tekstitystä.

    ReplyDelete
  2. Hei Katriina

    Telkkarin avulla minäkin pidän kieliä yllä :) Hurraa suomalaisen television päättäjät jotka silloin aikojen alussa päättivät tekstittää vieraskieliset ohjelmat dubbaamisen sijaan. Minä en katselisi TV:tä todennäköisesti lainkaan jos siellä puhuttaisiin vain suomea.

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.