Wednesday, November 28, 2007

KOLMITEHOLASIT

.

Ohhoh kun pitää kiirettä. En ole ennättänyt blogia päivällä päivittää, Meni iltapäivään.

Blogger on ärsyttänyt viikon verran. Yläreunaan ilmestyy työkaluja jotka eivät kuitenkaan toimi. Tämän blogin perustaessani sain rivientasauksen pelaamaan, sain värejä käyttöön ja muuta kivaa. Jonkin ajan kuluttua kaikki hävisi paitsi kuvan postaamismahdollisuus. Noin viikko sitten ikonit putkahtivat paikalle eetteristä härnäämään, antamaan katteettomia lupauksia. Harmittavaa. Turhauttavaa.

Haluan toimivamman blogipohjan. Tahdon värejä. Käyttömukavuutta. Vaihtelua. Ehkä jonkin sanomalehden tapaisen pohjan, kuten verkkolehdissä.

Olen väsynyt Bloggeriin.

Nyt seuraa koputa-puuta-tiedotus, jota saatan hyvinkin joutua katumaan. Heitin äsken pois melkein täyden laatikollisen vanhentunutta flunssalääkettä, Finrexin-annospusseja. Vanhenivat syyskuussa. Kauan ollaan säästytty ilman flunssaa. Nyt tulin katsastaneeksi varastoja kun puolisolla on flunssan oireita. Jees, jees, voipi tulla minullekin kohta, mutta siihen asti:

Hurraa! Heitin pois flunssalääkkeet kun emme tarvinneet.

(Kop, kop)

Koputa puuta. Touch wood. In American English Knock on wood.

Aamun ensimmäisen oppilaan kanssa kävin läpi sanoja joita ei englannissa pistetä monikkoon eikä lasketa, yksi, kaksi, kuten esimerkiksi WOOD.

Jotkut sanat voivat olla kaksitahoisia. GLASS; A window is made of GLASS. Toisaalta juomalasi on laskettavaa kamaa, A GLASS. One glass or two? Kaksitaholaseista päästään kaksiteholasien kautta kolmitahoonkin jos oikein skitsoillaan...

COUNTABLE - A GLASS = A DRINKING GLASS, TWO GLASSES = juomalasi

UNCOUNTABLE - GLASS (as material) = lasia

PLURAL ONLY, aina monikollinen sana GLASSES = EYEGLASSES = silmälasit

You see? Näettekö? Onko kolmiteholasit päässä?
.

12 comments:

 1. Ihan loogistahan tuo - samallalailla menee meilläkin - vaikka onkin päässä monitehot tai pitäisi kyllä olla -muovit;)

  ReplyDelete
 2. Hei
  Välähti tätä lukiessani mieleen, että oletko tietoinen, että bloggerin ohjausnäkymässä (siinä jossa postausta tehdään on kaksi valintalehteä: toinen jossa tehdään melkein pelkkää HTML-koodia ja toinen (siinä lukee luo) jossa on rikkaammat editointimahdollisuudet)
  Sitäpaitsi käyttämällä uuden bloggerin ominaisuuksia voi tehdä vaikka kuinka näyttävää jälkeä, vaihdella pohjia, toimittaa sivustan laatikoita jne.

  ReplyDelete
 3. Minä olen huomannut, että Operalla ei voi postata kunnolla Bloggeriin - oikein mikään siinä ei toimi. Mutta esimerkiksi Firefoxilla kaikki toimii. Kuvat voi lisätä ja tehdä sitä sun tätä muutakin hienosäätöä. Hiukan se mättää koska käytän yleensä Operaa, mutta vaiva ei ole suuren suuri.

  ReplyDelete
 4. Inkivääri

  Fantastisen kätevää kieltenopetuksessa jos voi verrata suoraan omaan systeemiin. Enenmmän on vaikeuksia esim. tapauksissa joissa suomeksi voi sanoa mainiosti yksi leipä, kaksi leipää, mutta englanniksi syön vain bread, tai some bread. Two loaves of bread.

  Kiitos Maalainen

  Minulla on monta uuden Bloggerin mahdollisuutta kokeilematta, tunnustan avuttomuuteni, hehe, mutta edes puolison avulla en ole saanut niitä mainitsemiani työkaluja käyttöön. Lieneekö Apple yhteensopimaton vai missä vika?

  Mitään monimutkaista en sinänsä kaipaa. Ehkä hiukan vaihtelua ja väriä. Ja toisaalta, johan tässä on pari vuotta blogattu ja joka päivä päivitetty... Taukokin voisi pirisitää :)

  Kiva kun kävitte Inkivääri ja maalainen!

  ReplyDelete
 5. Heips, Palin Zon!

  Pelmahdit paikalle juuri kun oman kommenttini postasin.

  Minulla ei ole Firefox palvellut hyvin pitkään aikaan. Safari on se jolla olen saanut kuvan pistetyksi blogiin.

  Semmoinenkin hankaluus on että Firefox pistää minut aina kirjautumaan uudelleen. Safarissa saan automaattisen kirjautumisen Bloggeriin.

  Kauhean kiva nähdä sinua!

  ReplyDelete
 6. Rita, apua! Autatko kommenttilootassani olevan tekstin suomentamisessa. Voit kirjoittaa käännöksen sinne. Jos tekstissä on jotakin tosi potaskaa, poistan tekstin, mutta please, jos ehdit!

  ReplyDelete
 7. Väärä hälyytys tuo edellinen. Roskapostia se vain oli. Poistin sen.

  ReplyDelete
 8. Vanhat lääkkeet eivät ole vaarallisia, vain hivenen heikompi teho, kysyin apteekista.

  ReplyDelete
 9. Leonoora,

  Minulle on alkanut tulla harmittavassa määrin roskapostia kotimeiliin sen jälkeen kun pari kuukautta sitten menin netissä kokeilemaan "ilmaista" piirustusohjelmaa. Sinne piti antaa meiliosote, ja luulen että se tieto on mennyt eteenpäin. Ihme kyllä kommenttilaatikoihini ei ole pitkään aikaan tullut roskaa.

  Hannele,

  Tuohan on arvokas tieto! Suuret kiitokset. En olisi heittänyt syyskuussa vanhentuneita juomajauheita menemään jos olisin tiennyt. Vaikka toisaalta olimme jo ostaneet uuttakin flunssalääkettä.

  ReplyDelete
 10. Hei, jos blogger ärsyttää, kokeile blogittaa esim. kotimaisessa Vuodatuksessa (http://vuodatus.net). Blogipohjaa voi itse muokata koodilla haluamansa mukaan, myös pohjien tekijöitä on paljon -> pohjavaihtoehtoja satoja, vaikkei itse haluaisikaan alkaa näpertämään.

  Ihailen kirjoituksiasi, kielentuntemustasi ja oivalluksiasi kielestä itsekin kiinnostuneena. Saatan eksyä tänne uudestaankin. ;)

  ReplyDelete
 11. Kiitos Kat :)

  Vuodatuskin jumittaa usein, olen kuullut sanottavan. En tiedä viitsinkö enää kokeilla blogivaihtoehtoja, koska olen mahdollisesti aikeissa siirtyä kirjoittamaan muualle työn puolesta... KATsotaan nyt.

  Tervetuloa takaisin. Kaipa minä vielä päivitän, vaikka ehkä harvemmin kuin kerran päivässä.

  ReplyDelete
 12. Rita, minäkin olen jotensakin laiskistunut tämän bloggaamisen suhteen. Kukaan ei vaadi päivittämään sivuja joka päivä, joten ihan hyvin voi pitää välillä vapaapäiviä.
  Käyn kuitenkin uskollisesti kurkkaamassa mitä hauskaa ja mielenkiintoista Rita on nyt mahtanut kirjoittaa.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.