Saturday, November 17, 2007

KUTSUILLA

.

Käytiin kutsuilla ystäviä tapaamassa. Hauska tappa vanha tuttu, ja uusiakin tuttavuuksia solmittiin. Vaikea sanoa mitä kaikkea pöydässä oli, mutta aina ovikellon kilistyä siihen kannettiin lisää erikoisia salaatteja, vuokia tai piiraita, koska kutsut olivat nyyttärit.

Mukava nähdä isäntäväki Belinda ja Timo lapsineen, heidän koiransa Oona, Jean Louis, Kyllikki, maltalainen Eddie, egyptiläinen Rizk ja pojat, Leslie ja Ann Christin sekä tytär Anna, homeopaattini Megan, kiinalainen Chin ja suomalainen Juha sekä lapset Marko ja Pinja, venäläinen Jelena, Aarne... Lapsia oli aika paljon mikä oli mukavaa. En ollut ennen tavannut sosiologi Timoa. Erityisen kiva yllätys oli törmätä entiseen oppilaaseeni laboratoriokoulusta. Tapasin myös virolaisen taitoluistelun opettajan... en tullut kysyneeksi hänen nimeään, mutta hän kertoi sanan aurinko etymologian, jonka haluan kertoa eteenpäin.

AURINKO - Alun au tulee latinan kultaa merkitsevästä aurumista, ja rink on kehä. Se on siis kultainen kehä.

Kyllikki kertoi vitsin haamuista jotka pelasivat korttia ja pelästyivät kun kolmas haamu tuli paikalle ovesta. He nuhtelivat tätä sanoen: etkö voisi opetella tulemaan seinien läpi kun joka hemmetin kerta pelästymme oven paukahdusta? Hah hah.
.

5 comments:

 1. Anonymous10:16 pm

  Ai Belinda ja Timo? Belinda on kollegani, hupaisaa.

  ReplyDelete
 2. Kultakehä, kultarinki... miten monessa kielessä aurinkoa kutsutaan auringoksi? Eikös se ole enimmäkseen jotain muuta? Sun, sol, solei, sonne, солнце...

  Todistaako tämä, että entisvanhaan Suomessa (ja Virossa?) harrastettiin latinan puhumista? Eikös joku väittänyt, että Odyseus retkeilikin suomenlahdella eikä välimerellä. Jos aurinko-sana tuleekin tänne suoraan Odyseuksen tuomana. (Pohjolan emäntä voisi olla Kirke.)

  Kohta peikko ei enää tiedä mitä sen pitäisi luulla. Mukavaa :)

  ReplyDelete
 3. Maailma on pieni, totta tosiaan :) Minäkin tunnen monta Anonyymia, heh.

  Isopeikko

  Sinullahan on venäjän kirjaimia käytössä. Sepä perhanaa! En osaa niitä lukea mutta aurinko on jotain sontsen tapaista, eikös?

  Kansanetymologiaan en halua sortua julkisella paikalla, mutta hauska ajatella Odysseusta ja Kirkea:)

  ReplyDelete
 4. Atair3:54 pm

  Ohops, anonyymilla ei ollut tarkoitus olla anonyymi. Nimimerkkini katosi, kun klikkasin "other". Se on Atair - mutta kun blogia ei ole, jään silti aika anonyymiksi. (Mutta joskus kommentoin espanjankielisiä satuja, mikä tunnistusvihjeenä mainittakoon).

  ReplyDelete
 5. Joo, muistan nimen Atair :) Tervehdys. Ensi lauantaina meidät on kutsuttu espanjankielisten fiesta latinaan. Hasta luego.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.