Wednesday, November 21, 2007

TIEDÄN MIHIN MINUN MAAILMANI ON MENOSSA

.

Juanes, a Columbian artist, takes a stand and sings about social and human issues. Espanjaksi laulava Juanes kuuluu suosikkeihini. Hän haluaa että kiväärit korvataan kitaroilla ja maailmasta tehdään humaanimpi paikka. Kannatetaan.

Ihmisten ja eläinten oikeuksia ajavat monet muutkin. Sain taas meiliä aktivistiystäviltä:

Fur Free Friday 23.11.

Turkittomana perjantaina pidetään Kolmen sepän aukiolla muistotilaisuus Suomen turkistarhoilla kuolleille eläimille. Kynttilät syttyvät klo 17. Tapahtuman järjestävät Oikeutta Eläimille, Eläinoikeusyhdistys Fauna ry. ja Helsingin yliopiston Maan ystävät.

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vuosikausia tietyt tahot ovat yrittäneet varoittaa saastumisesta ja yrittäneet suojella maapalloa. On kerrottu mikä uhkaa kun ilmasto muuttuu. Tässä sitä nyt sitten ollaan. Se on alkanut. Muuttolinnuistakin sen huomaa. Ne eivät ole lähteneet.

Väkivaltaviihteestä on varoitettu. On tiedotettu ihmisille että tutkimusten mukaan väkivalta vaikuttaa haitallisesti. Ja tässä sitä ollaan. Norjan poliisi otti kiinni koulu-uhkailijan, mallia Jokela. Muutama kansalainen teki Helsingissä pilan päiten valesieppauksen jota videoi. Siinähän poliisit saivat lisätyötä jotta ei kesken lopu. Väkivalta ja sen sellainen todellakin on viihdettä joillekin. Muut saavat pelätä ja vapista, sekä pistää muun elämänsä hyllylle siksi aikaa kun selviää onko kyseessä leikki vai tosi.

Minkälaiseen suuntaan yhteiskunta on menossa? Miten voimme vaikuttaa?

Minä en ainakaan mene leikkiin mukaan, jos se sisältää "harmitonta väkivaltaviihdettä". Liityn niihin jotka rakentavat puhtaampaa maapalloa ja inhimillisempää yhteiskuntaa. Tiedän mihin minun maailmani on menossa.
.

5 comments:

 1. Tuskaisempi kohtalo niille minkeille, kun päästetään nälkää näkemään metsään ja autojen yli ajettavaksi.

  ReplyDelete
 2. Valitako kahdesta pahasta pienempi, vai joku muu ratkaisu? Yksinkertaista, ainakin näin luulisi.

  Ihmisoukeuksia ja eläinten oikeuksia ei pitäisi joutua erikseen vaatimaan.

  ReplyDelete
 3. Täysin samaa mieltä again, Rita. Turkistarhaus on ihan turhaa, koska on paljon eläinsystävällisempiä tapoja tuottaa lämpimiä vaatteita - lammas vaan tykkää kun pääsee kesäksi kuumasta turkistaan...

  Mielenkiintoista tuo, kun tulee tutkimuksia väkivaltaviihteen vaikutuksesta. Muistan ison otsikon, että ei vaikuta tutkittiin jossain ja pienen otsikon ihan äskettäin, että väkivaltaviihde synnyttää väkivaltaa.

  Mainokset vaikuttavat - ainakin niin uskotaan ja tutkimuksinkin on todettu, kuinka erityisesti tv-kampanja vaikuttaa. Me aikuiset suodatamme ja pyrimme olemaan vaikuttumatta ja tiedämme, ettemme mekään aina onnistu.

  Lapsista näkee kuinka he ottavat kaiken tosissaan - eivät he edes erota mainosta ja elokuvaa toisistaan. Mainoksen vaikutus ilmenee välittömänä haluna saada mainittu tuote, mutta olisi merkillistä, jollei se muukin katsottu vaikuttaisi yhtä suoraan lapsen mieleen...

  ReplyDelete
 4. Vieläkin pahempaa eläinrääkkäystä ja suoraa rikollisuutta toisen omaisuuteen, anarkiaa et haluaisi omaan kotiisi.

  ReplyDelete
 5. Taas oli lehdessä pieni juttu että kaveri potki toista joka makasi maassa. Mistä on tämä käyttäytyminen opittu ellei elokuvista?

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.