Wednesday, December 12, 2007

JOULUISIA VÄREJÄ JA STRESSINESTOA

 • Christmassy colours in the kitchen. Teki mieli alkaa piristää keittiötä jouluisilla väreillä joten otin esiin punaisia esineitä kaapeista, esimerkiksi tuon termoksen jonka viime joulun tienoilla ostimme. Meillä on aina tapana mennä joulun välipäivinä ostelemaan joulukortit seuraavaksi vuodeksi ja katsella onko alennuksessa mitään kiinnostavaa.
 • Olipa taas helpotus että joulukortteja ei tarvinnut lähteä ostamaan. Osoitetarrat ulos koneesta ja niitä viime vuonna hankittuihin kortteihin läpsimään. Parissa päivässä sain isoimman urakan pois tieltä, ja puoliso hoiti postituksen. Kivoja uusia joulumerkkejä näemmä. Tänään jatkan hommaa. Aion kirjoittaa joihinkin valittuihin kohteisiin kuulumisia kortin mukaan. Sitten on vielä meilitse lähetettävät tervehdykset ja kuulumiset, mutta ne ehtii.
 • Puuh. Kahteen osoitteeseen meinasi erehdyksessä lähteä kaksi joulukorttia. Vanha osoite, jota emme olleet tulleet poistaneeksi tiedoista, ja uusi osoite. Perinteinen joulustressi, heh. Viime vuonna Irene-täti ei saanut korttia kun ei ollut meille huomannut ilmoittaa muuttaneensa. Asia selvisi helmikuussa. Muuttostressikin lienee perinteistä, kaksois-heh. Joulut ja muutot voivat viedä mehut ihmisestä. Siksi kannattaa varata kumpaankin tapaukseen runsaasti juotavaa.
 • Joulustressiä voi ehkäistä kauniilla väreillä ja koristeilla, rauhallisilla ajatuksilla ja Pelastusarmeijan joulupatasuunnitelmilla. Noita harrastin eilen enkä stressaantunut. 
 • Jouluun liittyy tuhat ja yksi kaunista, taianomaista asiaa ja ilmiötä. Niitä ei kannata stressillä pilata. Jokainen voi valita valittaako vai valitseeko aidon joulutunnelman.

8 comments:

 1. Onpa kaunis punainen kahvikannusi - tuollaista alan heti metsästää:) Ja totta - sääli jos kaikki kaunis joulusta katoaa stressiin ja hössöön...

  ReplyDelete
 2. Kiitos Inkivääri :)

  Anttilasta sen ostimme; Harvinainen laatuaan, en ole muualla nähnyt. Sitä voi käyttää glögikannunakin.

  ReplyDelete
 3. mitäs tässä nyt stressaamaan, ihan turhaa

  ReplyDelete
 4. Anonymous7:32 am

  ...joulukortteihin tarroja lätkimään....urakkatyö...

  Kysyn vaan miksi, jos noin on. Liukuhihnakorttia en ainakaan itse haluaisi. Pakkopakko-rituaalit ovat yököttäviä.

  ReplyDelete
 5. Hannele

  Turhat stressit on turhia, välttämättömät välttämättömiä

  Anonyymi

  On paljon ystäviä ja sukulaisia joille HALUAMME lähettää joulukortin. Käsin en pystyisi kirjoittamaan niin monta osoitetta, koska joulukuu on ammatissani muutenkin kirjoitushommaa vaativa. Olen opettaja. Samaten mieheni työssä joulukuu on vaativa ja voimia verottava.

  Erityisen tärkeänä pidän sitä että muistamme suvusta ja tuttavapiiristä niitä jotka ovat jääneet yksin. En halua jättää ketään heistä ilman korttia. Aika monelle laitan kirjeenkin mukaan.

  Itse pidän kaikista saamistani joulukorteista. Tottakai eniten viehättävät käsintehdyt, mutta
  tärkeintä on se keneltä kortti on tullut.

  ReplyDelete
 6. Joulukortit olen minäkin lähettänyt. Nyt ei tullut askarteltua itse, minäkin ostan usein eri aihepiirien kortteja varastoon. Sieltä vaan sitten valitsemaan.
  Joulutouhut ovat itselläni ainakin myöhässä. Kynttilöitä on tullut kyllä poltettua aikaisempia vuosia enemmän, niin parvelyhdyissä kuin huoneissakin.
  Pienet sähköiset tähdet tuikkivat parvekkeella, ja olohuoneen ikkunassa on valaiseva risugranssi.
  Kaikki muu joulurekvisiitta on vielä laatikoissaan komeroiden kätköissä.
  Mutta stressiä ei tästä joulusta kehitetä, missään muodossa :D

  ReplyDelete
 7. Joskus aikaisempina vuosina valitsin erilaisia kortteja, sittemmin aloin ostaa nivaskan samaa aihetta. Säästyy aikaa ja hermot :D

  Joulua on hauska kehitellä pitkin joulukuuta. PIdän siitä.

  ReplyDelete
 8. Kappas vain. Ihan samoin minäkin teen. Eli jos löydän miun maun mukaisen postikortin ostan niitä vinon pinon.
  Joskus ei sitten muista millaisia kenellekin on laittanut :D
  Joku voi saada useammankin samanlaisen kortin. No vielä ei kukaan ole kyllä valittanut!

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.