Monday, December 10, 2007

MITEN ONNISTUN ELÄMÄSSÄ?

 • Miten onnistun elämässä? Tom Lundberg ja Juhani Töytäri ovat koonneet yksien kansien väliin asiaa jota ovat eläneet ja tutkineet perusteellisesti. Erittäin hyvältä vaikuttaa muutaman kymmenen sivun lukemisen perusteella.
 • Jotta onnistun, minulla pitää olla tavoite, päämäärä. Yksinkertaista mutta totta. Olen Minä Oy:n toimitusjohtaja.
 • Dynamismin laki: Ei ole olemassa neutraalia vaihdetta.  Joko edistyt tai taannut. Jollet valitse aktiivisesti positiivista, valitset itse asiassa negatiivisen. Tosi on.
 • Mainioita mottoja, kuten tämäkin: Anna kaikkesi - älä periksi.
 • Meille on annettu kaksi päätä. Toisella istumme ja toisella ajattelemme.  Elämässä onnistuminen riippuu siitä kumpaa päätä käytämme enemmän.

9 comments:

 1. Olethan lukenut alan klassikon "Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa"? Positiivareillakin on se myynnissä uudistettuna painoksena.

  Kirja, joka jokaisen pitäisi lukea (ennenkuin menee autokauppaan höynäytettäväksi) on Rastorin julkaisema "Miten kehitän neuvotteluvoimaa ja saan mitä haluan". Kirjassa kuvatut menetelmät toimivat pelottavalla tehokkuudella.

  Jotkut pitävät näitä menetelmiä manipuloimisena ja siksi moraalittomina. Nämä elämänhallinnan menetelmät ainakin muuttavat ihmisten välisiä suhteita, antavat niiden osaajille etulyöntiaseman. Jos nyt sitten joku haluaa lyödä... Ehkäpä kyse on siitä käyttääkö menetelmiä oman elämänsä vai muiden elämien muuttamiseen, mutta onko siinä mitään eroa? Emmehän me yksin täällä pohrusta.

  ReplyDelete
 2. Muuten allekirjoitan, mutta en kyllä tuota dynamismin lakia, joka on tuotu elämänohjeesi suoraan yritysmaailmasta ja vapaan kilpailun taloudesta - kasva tai kuole.

  Varmaan sen voi soveltaa työelämään, työuraan, mutta ei mielestäni elämään itseensä. Oman elämäni subjektina minä voin olla tyytyväinen olotilaani - voin elellä ylläpitovaihteella tarvitsematta pelätä taantumista.

  Oman henkilökohtaisen taloutenikin voin pitää yllä, sen ei tarvitse osoittaa kasvuprosentteja joka vuosi. Emme myy osakkeitamme vaikka perheemme ei tuotakaan ylimääräistä voittoa:)

  ReplyDelete
 3. Isopeikko

  Kyseinen opus ei ole vielä osunut kätösiini, mutta jos osuu, mikä etten sitä lukisi :)

  Opettajana yritän vaikuttaa opiskelijoiden ajatteluun, jos joku pitää sitä aivopesuna ja manipulointina, siitä vaan. Kieltenopiskelu on tavoitteellista hommaa, ja minä tiedän miten tavoitteisiin pääsee, koska olen niihin päässyt ja muitakin ohjannut.

  Inkivääri

  Minä ajattelin tuon dynamiikkapuolen IHAN eri tavalla. Jos esim. on tavoitteena oppia englantia, dynamiikka on sitä että teen asian hyväksi jotain, enkä vaan hoe että tarvitsisi oppia... Se että en tee mitään, on negatiivista koska silloin vanhakin kielitaito alkaa painua unholaan.

  Epäilen että se on elämän laeista otettu liikemaailmaan eikä niin päin että se on otettu liikemaailmasta.

  ReplyDelete
 4. Rita - elämä itse ja taitojen kehittäminen ja kehittyminen ovat eri asioita?!? Onhan toki niin, että jos haluaa olla hyvä jossain taitoa pitää vähintäänkin ylläpitää.

  Elämää sinänsä - kanssakäymistä ja vuorovaikutusta, onnellisuutta tai surua sen sattuessa, perhettä ja sen pesää kotia, ystävyyttä ja rakkautta, välittämistä - elämää kaikkineen en näe kehitysprojetina.

  Ajatukseni kumpusivat tuosta otsikosta: Miten onnistun elämässä, joka rajaa teesit itse elämään itseensä, ei työelämään tai muihin projekteihin, joihin se toki sopii.

  Vähän sama koskee kaunokirjallisuutta. Muistan kuinka kirjoitin valikoivani lukemiseni sen mukaan, että voisin kehittää itseäni ihmisenä. Äidinkielen opettajani oli pöyristynyt - kaunokirjallisuus on taidetta, josta nautitaan sen itsensä vuoksi! Se vapautti minut nauttimaan sanasta ja ajatuksesta, tajunnanvirrasta tai sanojen piirtämistä kuvista ajattelematta yhtään kuinka paljon itse kehityn tai taannun lukiessani jotain.

  ReplyDelete
 5. Niin se on. Kukin ajattelee omalla tavallaan. Minulle elämä on projekti. Opettaminen on elämäntyöni ja kutsumukseni. En saisi työtäni irti muusta elämästä vaikka yrittäisin. Se on minun elämäni. Työni. Intohimoni.

  ReplyDelete
 6. Hmm... tämä onkin mielenkiintoinen aihe :) Luulen, että peikon elämä on erilainen. Se on enemmän olemista kuin tekemistä.

  ReplyDelete
 7. Peikko

  Minulle oleminen voi olla sitä isointa tekemistä, koska teen työtäni pääasiassa ajattelemalla :D Lasken sen aktiivisuudeksi ja dynaamisuudeksi, vaikka ulkoapäin katsottuna saatan olla liikkumaton.

  ReplyDelete
 8. Is the smaller one easier to read?... oh, it seems to be a pack of playing cards. How inconvenient...(!!)...

  ;->...

  ReplyDelete
 9. They're cards alright, but not for playing. Each of them has words of wisdom written on it, a proverb or suchlike :) E.g. "There no failure, only feedback as to whether or not you're going to the right direction".

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.