Sunday, December 09, 2007

TAAS YKSI MUKAVA FIESTA

 • Ay että oli kivaa latinofiestassa eilen. Tutustuin chileläiseen naiseen joka on ollut Suomessa 12 vuotta mutta ei puhu vieläkään suomea, työskentelee kokkina. Paikalla oli tuttuja kasvoja, argentiinalainen Rodolfo, bolivialainen John, chileläinen Enrique, perulaiset Renee ja Rodrigo, Pablo Costa Ricasta, Ernesto Chilestä, Guillermo Argentiinasta, suomalainen ystävämme Kyllikki, ranskalainen Jean Louis poikansa Ericin ja ex-vaimonsa Pirjon kanssa. Suomalaisia ei juuri näkynyt, aikamoinen kunnia meille päästä latinojoukkoon. Ruokana oli kahta eksoottista vaihtoehtoa, joiden nimiä en tullut painaneeksi muistiin. Olisiko ollut estufado, sen sisässä oli lihaa, sipulia, oliiveja ja rusinoita. Kyllä se uusi tuttavuus kokki osasi suomeksi luetella noita aineksia kun kysyi mitä ruuassa on. Espanjaksi kysyin, mutta ilmeisesti hän halusi esitellä ruokasanaston tuntemustaan. Rusinaa en tahtonut ensin tajuta muodossa "ru SII na" mutta sitten tajusin.  Kaikki muu kuulosti oikealta suomelta. Ääntäminen ei olekaan mikään ongelma jos vähänkään siihen perehtyy. Kielioppi se hankala on. Teimme suunnitelmia että opetan hänelle meilitse suomea ja hän opettaa minulle espanjaa. Anda, venga! Meiliä tulemaan vaan! Harmi kun en tullut pyytäneeksi hänen osoitettaan. Sympaattiset muistot jäi eilisestä. Latinoilla on ihana tapa tervehtiä kaikkia kun tulevat huoneeseen, joko muuten vaan, tai kädestä, tai poskisuudelmin.
 • Tämä päivä on mennyt kotitöiden ja jouluvalmisteluiden merkeissä. Aloitin joulukorttien kirjoittamisen. Pitää jatkaa huomenna. Osoitetarrat ovat valtava apu. 
 • Joulutunnelmissa otettiin pienet pikarilliset vuoden 1997 portviiniä jonka huomasin kaapissa yhtenä päivänä. Ei menty kaappiin vaan otettiin puteli esiin ja naukattiin aterian päälle yhdet pienet.

4 comments:

 1. Hyvä ettette kaappiin menneet naukkailemaan vaan että ihan yhet pienet aterian päälle :)

  ReplyDelete
 2. Kuulostipa mukavalta juhlalta - chileläiset ainakin osaavat juhlia, mitä minä olen ollut mukana:) Oliko se ruoka, jonka nimeä mietit, taikinakuoreen leivottu? Olisiko nimi voinut olla empanadas? Sellaisia chileläinen ystäväni tekee:) Ai ette sitten menneet sinne kaappiin pullon luo8]

  ReplyDelete
 3. Olematon, yhdet pienet vaan, litran kolpakoista :) Nou, nou, vizzailen. Ne oli käytännöllisesti katsoen olemattomat.

  Inkivääri

  Taikinakuoressa oli kuin olikin! Empanada, niin se taisi olla. Kiva kun selvisi ja kiva kun sinulla on chileläinen amigo tai amiga :) Onneksi olkoon teille molemmille. Tarkoittaakohan empanada sitä että se on taikinakuoressa... siinä saattaa olla sisällä sana leipä eli pan...hmmm... Käynpä katsomassa sanakirjasta. Se on tuolla..hmm...kaapissa :D

  ReplyDelete
 4. I bought a wonderful potplant display, all in a blown-glass bowl thing for £10 about 4 months ago... sadly it ALL died, except for tiny sprigs of ivy and this waxy darkleaved plant a little bit like that you illustrated only with FAR tinier flowers... anyway I repotted it to no avail... and about 2 weeks ago moved it to the side of my sink where it's (obviously) constantly splashed with water... WOW! How it has taken off... new growths everywhere... amazing!!

  (Haven't a clue what it's called though...)

  :-)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.