Friday, April 25, 2008

HYVIN PYYHKII IHMESIENELLÄWondersponge for cleaning. Moisten it with water and then wipe. I've never seen anything like it! A 2-pack for just one euro. Amazing.

Satuin sattumalta istumaan kampaajalla kun kampaajani kampaajakaveri tuli sisään kampaamoon ja... Uh, ei voi edes vitsinä sanatoistoa harrastaa kun jo pomppaa entisen äikänopen haamu keskeyttämään änkytyksen. No kerrotaan sitten kunnolla.

Kampaajia on kaksi. Päivi laittoi juuri tukkaani kun Mirka saapui töihin. Hän oli ostanut ihmesienen jonka kostutti ja ryhtyi hankaamaan yhden tuolin käsinojasta tahraa. Siihen eivät mitkään aineet olleet tepsineet. "Hurraa, se irtoaa!" Tarmokkaasti hän eteni muihin kohteisiin. Ovipielestä hävisi väritahra joka oli siinä kauan irvistellyt, ja pakkauksen molemmat sienet tulivat tehokkaasti loppuun käytetyiksi sinä aikana kun kampaajalla istuin. 

Arvaahan sen että menin ostamaan pakkauksen ihmesieniä. Eurolla kahden kappaleen pakkaus. Kokeilin kotona keittiön valkoisiin ikkunanpieliin joissa on pinttynyttä likaa. Voi ihme miten helposti se alkoi irrota. Valkoinen sieni harmaantui pyyhkimiskohdasta, mutta sen saattoi huuhtoa lukemattomia kertoja ennen kuin kului käyttökelvottomaksi. Mitään pesuainetta ei tarvita. Ainoastaan vettä.

Arvaahan sen että ensi tilassa menimme ostamaan lisää ihmesieniä. Tämä tarina ei pääty sanoihin: "Ei olisi pitänyt syödä niitä sieniä." 

Annoin siivoojallenikin pakkauksen. Kaipa hänkin oli kotona kokeillut ja hyväksi havainnut koskapa sen jälkeen pesuhuonettamme hetken pestyään pyysi saada ihmesienen. Annoin sellaisen, ja johan alkoivat seinäkaakelit syväpuhdistua. 

Ihan kaikkiin pintoihin se ei sovellu. Meidän pöytäpuhelin alkoi näyttää oudolta sitä hetken pyyhittyäni joten hain tavallisen sienen ja pyyhin jäljet pois. Puupintoihinkaan se ei vaikuta soveltuvan, mutta maalatuilla pinnoilla ja pesuhuoneen kaakeleissa se saa ihmeitä aikaan.

Tämän jälkeen en enää ihmettele kun TV:n pesuainemainoksissa on hurmioituneen onnellisia ihmisiä. Sanoi hän ja hymyili korvasta korvaan.

Tekosyy kertoilee kivasti kotisiivouskeikoistaan. (En päässyt hänelle kertomaan linkityksestä. Vuodatus ei taas tänään päästä kommentoimaan. Inkiväärillekin tein kommentin mutta haihtui jonnekin.)

7 comments:

 1. En ole kokeillut ihmesientä, mutta olen ihastunut mikrokuituliinoihin. Huippu keksintö! Puhdistaa melkein mitä vain ilman pesuainetta ja kestää pesusta pesuun.

  ReplyDelete
 2. Sahrami:Muutama mikrokuituliina on tullut hankittua mutta en ole vielä tottunut niihin. Mihin ripustan kuivumaan? Minkä kanssa pistän ne pesukoneeseen? Pitääkö olla koko koneellinen mikrokuituliinoja... ?

  Parasta alkaa totutella jos ovat noin hyviä mitä kuvaat!

  ReplyDelete
 3. Ihmesieni on todella ihmeellinen. Olen käyttänyt niitä jo vuosia. Aikoinaan ne olivat tosi kalliita, mutta nyt kilpailun myötä on tarjolla edullisiakin sieniä.

  Mikrokuituliinan voi pestä tavallisen pyykin seassa, mutta huuhteluainetta ei saa käyttää. Suositus on tietysti pestä siivousvälineet vain keskenään.

  Mukavaa viikonloppua sinulle! Kiva kun linkitit.

  ReplyDelete
 4. Tekosyy: Kiitos neuvoista!

  Innostuin jo eilen kivoista siivoustarinoistasi, mutta vasta tänään ehdin linkitellä. Oli se kommenttini sittenkin tarttunut blogiisi, vaikka aamulla vaikutti hävinneen. Tutkimattomat ovat Blogistanin polut :)

  ReplyDelete
 5. Olen täysin varma, että meidän puutarhapeikot käyvät myös joskus sisällä siivoamassa, ikkunatkin niin hienot, vaikka en eläessäni ole niitä pessyt... En tiedä, mitä ihmesieniä käyttävät.

  ReplyDelete
 6. näin vilahduksen yhdestä tontusta, noin parimetrinen, kiltin ja vahvan näköinen

  ReplyDelete
 7. Hannele: Olenpa tainnut tuommoisia tonttuja nähdä itsekin :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.