Saturday, May 10, 2008

JÄRJESTYSTÄ OLLA PITÄÄSiistiä, siistiä, luokiteltua, lajiteltua. Persian oppikirjat, kielioppi, sanakirja, vihkot ja kielikurssi-cd:t omissa pöntöissään. Ei pölyä vaikka olisi miten muinaista kieltä. Kirjoituspöydänkin olen saanut järjestykseen, ei tarvitse suorittaa arkeologisia kaivauksia jos haluan jotain etsiä työhuoneestani.

Persian kielikurssista, Pimmsler's Persian, olen suorittanut 10 ekaa puolituntista. Kellonaikoja opettivat viimeksi, paljonko kello on, moneltako, kello kahdeksalta, kello on neljä. Lukuja annettiin 1 - 9 mutta sitä en tiedä miksi 6 jäi puuttumaan. Kai siihen on jokin syy. 

On tunne että saan asiat kohtalaisen helposti hallintaan. Tilanne olisi toinen ellen jo osaisi aika paljon persiaa. Eniten arvostan sitä että saan ääntämismallia suoraan suusta suuhun. Pelkistä kirjoista ei voi mitenkään saada vieraan kielen puhetta haltuunsa. Cd antaa äänteet, sanat, lausemelodian mallina. Heikoksi kohdaksi jää tottakai jos kuulee - eli siis - tajuaa väärin, ja aivot muuntavat korvien kautta vastaanottamansa sanat oman kielen mukaisiksi. Siitä karkea esimerkki tallennuksessa esiintyvä amerikkalainen selostaja, joka (onneksi harvoissa) välikommenteissaan estoitta vetäisee motovaje nemishamin muodossa "moutou vajei neimisham". Huh.

Jee... Tänään pääsen osaan 11. Maltan tuskin odottaa. Odottaa pitää koska ensinnäkin kello on vasta 20 yli 5 aamulla ja toiseksi ensin pitää hoitaa englannin puhelinopetus. Olisi huono idea ohjelmoida pää täyteen toista kieltä ennen sitä. Järjestystä olla pitää tavaroissa ja sen lisäksi aikatauluissa, vaikka tämä ei Saksan armeija olekaan.


4 comments:

 1. Se on sitten kevät, ja siivousvimma!
  Oli ja on ohi jo minullakin.
  Mutta sitähän riittää jatkossakin se kun on uusiutuva luonnonvara.
  Kesäaikaan minulla on kolme huushollia pidettävä jotenkuten järjestyksessä. Kaupunkikoti, maalaistorppa ja vielä äidin huusholli.
  Kun tavaroille on omat paikkansa, järjestys säilyy paremmin, vaikka kyllä minä osaan sotkeakin. Varsinkin omia henkilokohtaisia tavaroita. No, järjestän ne kyllä viimeistään sitten kun mitään etsimäänsä (papereita) ei ala löytyä.

  Hyvin ovat sinulla tavarat hallussa!

  Varsinainen kokoelma edellä noita punkkaripeikkoja, vai mistä lie säikähtäneet kun on hiukset nousseet kattoa kohti :D!

  ReplyDelete
 2. Siivousvimma jatkuu, Leonoora :) Kertoilen lisää blogipostauksissa...

  Haha - "punkkaripeikkoja" :D Verraton havainto. Vielä huvittavampi on teoriasi että ovat säikähtäneet. Ihmistenhän pitäisi säikähtää peikkoja - kai (?)

  ReplyDelete
 3. Kenties teeveestä on kuulunut Columbon pyssyn pauketta :D!
  Ai, kyseinen herra ei tainnut pahemmin pyssyllään paukutella. :D

  ReplyDelete
 4. Muistaakseni Columbolla ei ollut koskaan asetta... Derrickillä sen sijaan on. Viimeksi katsomassamme jaksossa hän harjoitteli maaliin ammuntaakin.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.