Tuesday, May 13, 2008

LAPSEKAS LAPSENVAHTILapsekkailla ja lapsenmielisillä on hauskaa lapsenvahtina. Se on teoriani jota eilen pääsin testaamaan käytännössä. Tehtävä sopi minulle. Pidin seuraa 4-vuotiaalle Mikolle, katsoimme lastenohjelmia televisiosta illansuussa, lämmitin hänen äitinsä valmiiksi tekemää maukasta ruokaa mikrossa ja söin sitä itsekin. 2 - 3 tunnin keikan päälle minulle ojennettiin upea vaaleanpunainen ruukkuruusu! Hyvänen aika sentään - ilohan oli ollut minun puolellani. Jaa mutta kaipa ilo oli molemminpuolinen. 

Alunperin ystävämme Mirkun piti mennä varamummoilemaan Mikolle ja hänen veljelleen, mutta ilmoitin itseni kalifiksi kalifin paikalle, tai varasheriffiksi kun Mirkulle tuli meno ostamansa asunnon yhtiökokoukseen. Mikon 8-vuotiaalle Ville-veljellekin oli tullut meno - menoja riittää nykylapsilla ja aikuisilla - joten häntä en tällä kertaa tavannut. Se on selvä että hän otti vastaan kutsun kaverin syntymäpäiville. Harvinainen tilaisuus tavata muuton vuoksi erkaantunut Jeremias.  

Aika hupsahti nopeasti. Ennen kuin huomasinkaan istuin jälleen bussissa 78. Mainio tilaisuus kotiseutumatkailuun minulle kohtalaisen oudolla bussireitillä. Mikko jäi Mirkun ostaman Pokemon-värityskirjan pariin. 

Väreistä puheenollen, kuvassa oleva Tupperwaren mikroastia on esimerkki sarjan harvinaisemmista väreistä. Ei mitenkään minun tyyliseni väri, mutta niinä muutamana vuotena kun Tuupovaaraa hankin, väreissä vallitsi sininen. Juuri se väri jota heidän vaihtoehdoistaan en halua keittiööni. Laadukkaita tuotteita, mutta värit eivät osuneet kohdalleen - siis minun kohdallani. Joitakin itselleni mieluisia värejä toki löysin; keltaista, violettia ja paria sopivaa vihreän sävyä.

Lapsiasioihin palatakseni; Piirretyt ja Pikkukakkonen sekä koululaisille tarkoitettu tietovisa tekivät vaikutuksen. Opettavaista ja kivaa. Eilen opetettiin muun muassa tunnistamaan hauki, ankerias, ahven, lohi ja muikku.

5 comments:

 1. Ihan harmittaa kun ei tule enää katsottua lastenohjelmia;) Ihanaa kun lapsella on tuollainen varatäti, halukkaita ja paneutuvia hoitajia ei ole aina helppo löytää...

  ReplyDelete
 2. Ystäväsi Mirkun lapsilla on varmaankin asiat kunnossa, mutta tuli tästä mieleen, että huonommassa jamassa olevalle lapselle jo yksikin hyvä ja välittävä aikuinen voi olla ratkaiseva, vaikka koko loppuelämän kannalta. Paljon on ihmisiä, jotka aikuisena muistelevat yhtä päiväkodin tätiä, naapuria, opettajaa, mummoa tai vaaria, joka uskoi lapseen ja välitti, ja kuinka tärkeää se on ollut.

  Hyvä Rita!

  ReplyDelete
 3. Inkivääri: Lapsuudenkodissa aikanaan faija jatkoi lastenohjelmien katsomista vaikka me lapset tulimme isoiksi ja luovuimme niistä :D

  Sahrami: Tosi on! Ja kuka tahansa lapsi voi kokea olevansa hiukan yksinäinen tai laiminlyöty kun vanhemmat eivät töitten jälkeen jaksa olla heidän kanssaan, tai ainoa kaveri on matkoilla tms.

  Jokaisella aikuisella saisi mielellään olla lapsia elämässään aina. Ei niiden tarvitse olla omia lapsia ja lapsenlapsia. Kaikkien lasten kanssa on kiva olla.

  ReplyDelete
 4. Nyt Tuppereilla on myös ihana lämmin, punainen väri. =)

  ReplyDelete
 5. Hallatar: Punaista meillä on jonkin verran, pistänpä kuvaa blogiin... :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.