Thursday, May 01, 2008

TOUHUAMISTA JA TOUHOTUSTAThings are happening in the garden. Spring came very early this year. I took that picture last Saturday.

Emme ehtineet varsinaisesti viettää vappua, mutta olen tavannut ystäviä ja tämä viikko on ollut täynnä tohinaa, sanoisinko pieneksi stressiksi asti. Puoliso vietti muutaman päivän Asterdamissa koulutuksessa työn puolesta, mistä syystä jouduin elämään oudokseltaan "kesäleskenä". Outouden poistamiseksi kutsuin Mirkun seurakseni tiistaina ja Charlottan keskiviikkona, ja Mirkun muista syistä vielä tänäänkin vaikka puoliso on jo palannnut... Ylimääräisiä kotitöitä (normaalitilahan on että kotityöt jaetaan), ylimääräistä kaupassa käyntiä jotta sain kavereille ruokaa tarjottua, opetustyön hoitaminen tietenkin joka päivä... Ylimääräisenä vielä mainittakoon tekstiviesteily puoliskon kanssa. Tottahan piti selvittää että hän pääsi perille, löysi hotellinsa jne. jne. ja hänen piti saada kodin kuulumiset. 

Jos listaisin kaikkea epätavallista mitä olen tehnyt näinä päivinä, siihen listaan tulisi että valvoin eilen myöhään. Saattelin Charlottaa pysäkille vasta klo 22 - 22.30. Pysäkki on muutaman minuutin kävelymatkan päässä mutta jostain kumman syystä ei tullut bussia ennen kuin puolen tunnin odotuksen jälkeen. Palasin himaan ja mies oli sillä välin tullut kotiin. Hän sai loput Mirkun tuomista mansikoista ja mustikoista ja Charlotan tuomista vadelmista. Alkoipa tuntua että Suomessa ollaan.

Tänään tehtiin pieni ekskursio Viikkiin katsomaan taloa johon Mirkku muuttaa kunhan se valmistuu. Samalla käväisimme Malmin hautausmaalla. Meille uusi paikka. Sitten tuotiin Mirkku meille syömään. Mikä helpotus että kotikokki on taas elementissään eikä minun tarvitse hääräillä keittiössä. Ennen ruuan valmistumista Mirkku ehdotti että tehdään puutarhatöitä. Sepä kiva ehdotus. Siistimme yhtä kukkapenkkiä ja haravoimme.

Viikissä ja Malmin hautausmaalla käyntiä edelsi pienimuotoista kotiseutumatkailua jo tiistaina jolloin Mirkku käytti minut bussilla Kontulassa katsomassa yhden tutun pikkupojan kotia minne menen varamummo Mirkun varalapsenkaitsijaksi parin viikon kuluttua. Nyt osaan mennä sinne vaivattomasti ilman karttaa. Kartoista puheenollen Charlotta päätti eilen tulla meille eri kautta kuin tavallisesti, ja soitteli sitten minulle - kartta kädessään - kun oli ajanut pysäkin ohi eikä tiennyt missä oli. Ihan lähellä oli, pääsi meille neuvomiseni tuloksena 5 - 10 minuutissa. 

Hyvä hengähtää hiukan - mutta kohta on jatkettava huomisen opetuksen valmistelua, ja opiskeltava persiaa, koska huomisiltana menemme iranilaisten ystävien kanssa Ridván - juhlaan. Niitä on aina useampi näin keväällä. Siis näin on että tähän viikkoon on kasautunut valtavasti touhua. Yritän olla touhottamatta.

Vappua tuli juhlittua tasan sen verran että eilen vappuaattona nostin meidän portin kohdalta kadulta siihen pudonneen serpentiinirimssun ja nostin sen meidän pensasaitaan. Ai joo, ja Charlotta pyysi että vilkaisisimme suomenruotsalaiselta TV-kanavalta ohjelmaa vapunjuhlinnasta. Vilkaisun tuloksena näin usean valkolakkisen miehen laulavan kuorossa. Omaa valkolakkiani olen käyttänyt ainoastaan sinä vuonna jona sen sain, ja puoliso kertoo samaa itsestään. Traditiot eivät oikein ole meidän juttu.

Blogeissa on varmaan kivoja raportteja vapunjuhlinnasta ja vappukoristeita, simaa ja tippaleipiä. Minkä  ihmeen vuoksi niiden nimi on TIPPAleipä?5 comments:

 1. Tippaleipä nimi tulee varmaan siitä kun ne tehdään tiputtamalla taikinaa norona kuumaan öljyyn. Tämä on arvaus, ei tieto. :)

  ReplyDelete
 2. Etkö koskaan ole tehnyt tippaleipiä, nehän TIPUTETAAN rasvaan.

  ReplyDelete
 3. Sahrami: Hyvin todennäköistä että nimi tulee tuosta. Tulin asiaa ajatelleeksi niin yhtäkkisesti että en jäänyt pohtimaan.

  Hannele: Voi olla että en edes pohtimalla olisi saanut vastausta spontaaniin kysymykseeni, koska en todellakaan ole koskaan tehnyt tippaleipiä. En edes pidä niistä :(

  ReplyDelete
 4. tuoreet tippaleivät siman kanssa on Vappua

  ReplyDelete
 5. Äh, enpä tullut juoneeksi simaakaan...

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.