Friday, May 16, 2008

UUDET TUULET TUULETUKSESSATuuletusteline oli oivallinen ostos. Siivooja saapui kello kahdeksan Roosa-tyttö mukanaan ja sai pistää matot ilmavasti telineelle. Ei tarvinnut sovitella niitä päällekkäin porraskaiteelle kuten tähän asti on tehty. 

Perjantaisin kirjoitan viikkoraportin englannin nettikurssista.  Tänään oli vaikeuksia keskittyä, koska kaikenlaista kivaa juttua riitti, Roosan lähestyvistä syntymäpäivistä ja ties mistä. Vasta kahden maissa iltapäivällä sain perjantaikoosteen meilatuksi. Ensi viikolla siivouspäivä ei olekaan perjantai, vaan tiistai, joten perjantairaportti on helpompi saada kirjoitetuksi. Elleivät katutyöt häiritse. Ne ovat alkamassa lähiaikoina.

Tänään oli ohjelmassa ikkunanpesua normaalin siivouksen lisäksi. Piia pesi niitä ikkunoita joihin aurinko ei paistanut. Pari ikkunaa ei suostunut avautumaan. Pitää odottaa että saadaan miesvoimia paikalle. Ja sitten pitää toivoa että ikkunat eivät hajoa kun mies tempaisee. Nimimerkillä "aikaisemminkin on tapahtunut".

Mukavaa oli koko kolme tuntia. Pidimme yhden teetauon. Välillä Roosa ja minä tanssimme, välillä hän teki äidinkielen ja matikan tehtäviä ja palapeliä. Minä yritin skarpata tietokoneen ääressä ja Piia siivosi tehokkaaseen tapaansa. 

6-vuotias tulee äitiinsä työn teossa. Hän kävi kastelemassa kukkapenkkejä (ja samalla vähän itseäänkin) ja oli jo aikaisemmin pistänyt kanssani järjestykseen yhden numeroissa sotkeentuneen kirjasarjan hyllyssä. Nyt osat ovat järjestyksessä 1 - 25.  

Ulkona sataa. Tottakai. Se on Murphyn laki. Jos pesee ikkunat tai auton, alkaa sataa.

Muistakaa ottaa sateenvarjo jos menette ulos kastelemaan kasveja.

7 comments:

 1. Ottaisin minakin mielellani suomalaisesta pihasta tutun tamppaus/tuuletustelineen tanne! Vaikka taalla on paljon kokolattiamattoja (yok!) eika niita oikein voi tamppailla. Mutta ne vahaisetkin matot mita tassa maassa kodeissa naen, kaipaisivat mielestani ekoloogisemman puhtaana pitovaihtoehdon kemikaaliopesuille: laiturilla mantysuopaa tai tamppausta kerran viikossa. Eika ollenkaan kengilla sisalla kavelya, kuten taalla niin usein ;o)

  Oman kodin pihalle onkin ideana hankkia(sitten kun selliainen on) tamppausteline ja Suomen lippu tangossa - aina! ;o)
  Bon week end à toi! J'espère que tu n'auras pas besoin de ta parapluie... !!

  ReplyDelete
 2. Charlotta5:03 pm

  Myös, jos kastaa pihan tai parvekkeen kukat, alkaa sataa :) Muistelen, että Peppi Pitkätossu kasteli kukkiaan sateenvarjo päänsä päällä. Hän halusi kastella kukkia, eikä antanut sateen estää...

  ReplyDelete
 3. M'man: Aina ilahduttaa tuo sinun tapasi heittää hiukan ranskan kieltä kommentin loppuun :)

  Ota tamppaustelineen kuva talteen ja teetä vastaava teline jollain puusepällä puusta tai (tankosepällä tangoista:) sitten kun on oma piha.

  Mahtaako astioiden kuivauskaappeja olla muualla kuin Suomessa? Semmoisenkin voi teettää, ja ritilät lähetyttää täältä sinne.

  Charlotta: No niinpäs kastelikin! Peppi Pitkätossu oli oman tiensä kulkija. Häntä ei turha sovinnaisuus vaivannut :D

  Kuivan kauden aikana on oikeasti järkevää kastella kasveja vaikka olisikin odotettavissa - tai meneillään - pieniä sadekuuroja, jotta kasvien juuret saadat kunnolla vettä.

  ReplyDelete
 4. Tuossakin kärhö nätisti kiipeisi...

  ReplyDelete
 5. (astioitten kuivatuskaappeja olen nähnyt vain Suames, vie tilaa)

  ReplyDelete
 6. Hannele: Kärhö on alkanut kukkia. Muistelin sitä viimevuotista neuvoasi (vai kenen neuvo se oli) että kärhö kääntyy mielellään itää kohti, ja toden totta näyttää siltä että niin on.

  Kuivauskaapit ovat olleet tarpeen aikaan ennen tiskikoneita mutta ovatkohan käymässä tarpeettomiksi? Toivottavasti ei tarvitse koskaan ryhtyä "pese astiat käsin ja kuivaa pyyhkeeseen" - linjalle. Sitä harjoiteltiin kun koneen korjaajaa pari kuukautta sitten odoteltiin.

  ReplyDelete
 7. idästä puhuin

  Eihän käsin tartte kuivata, onhan pikku telineitä tiskipöytään, täälläkin, ei pakko olla isot kaapit.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.