Saturday, June 28, 2008

VANDAALIN SANDAALIViikonloppu. Lauantaiaamu. Kuten tavallista, luonnollisen kelloni mukaan heräsin jo aamuyöstä ennen neljää. Pientä mekastusta kuului ulkoa kadulta, naurua ja kuin jotain olisi kaatunut.  

10 yli neljä nousin ylös ja availin keittiön säleverhot. Sitten menin työhuoneeseeni, tämäkin tavallisia aamurutiinejani. Klops! Ikkunaan lensi jotakin. Säleverhot avattuani näin aamun kirkkaassa valossa teini-ikäisen, hoikan tummaihoisen hepun. Katsoimme toisiamme ohikiitävän hetken ajan, sitten tyyppi päästi kuuluvan naurun ja pinkaisi ennätysvilkkaasti juoksuun, kohti sitä korttelia missä asuntoalueemme ainoa tietämäni tummaihoinen lapsi asui ainakin muutama vuosi sitten.  Oliko sama? Sitä en tiedä. Ikä ja ruumiinrakenne täsmäävät osapuilleen. Myös käytös. Pikkuheppu nähtiin kerran katollamme frisbeetä hakemassa. Naapurustossa oli aikanaan kovasti meistä harmia, kun olimme omakotitalon ostaneet ja lasten leikit estäneet, muun muassa sillä että talomme oli esteettömän frisbeen  heiton tiellä. Herätin pahennusta silläkin kun yritin saada jalkapalloilevat ja sählyä pelaavat lapset pois kadulta.

Menin ulos katsomaan mitä ikkunaan oli heitetty. Mersun koriste. Luonnollisesti otin siitä kuvan. Bloggareilla on aina kamera ojossa. Todistuskappale A. Pakoon juoksijalla taisi olla lenkkarit jalassa. Hänen onnekseen. Muuten olisi todistuskappale B vandaalin sandaali. 

Muu kolina oli johtunut katutyön kaivantoa suojaavien aitojen kaatamisesta. Sen totesin lehteä hakiessani.

Monilla ihmisillä on nykyään kännykkäkamera tai muu kamera aina käsillä, ja valvontakameroita kaupoissa ja muutenkin julkisilla paikoilla. Kuvan räpsäisy on meistä joillekin lähestulkoon refleksi. Varkaiden, vandaalien ja kaikenlaisten kutaleitten touhut voivat milloin tahansa tulla lehtiin, YouTubeen tai blogeihin.

5 comments:

 1. Anonymous12:42 pm

  No, jo on!

  Beduiiniko oli asialla (sandaali)? Jos oli, niin laitanpa sanan kiertämään. :-(

  ReplyDelete
 2. Anonymous12:44 pm

  ^ jäi tuo nimmari allekirjoittaneelta ed. viestistä, mutta tässä tulee:

  t. m

  ReplyDelete
 3. Heh: "beduiini".

  Eräs ystäväni sanoi kerran "debuiini" enkä voinut jatkaa juttua ennen kuin opetin hänet sanomaan beduiini :D

  Vandaalin sandaali oli kuvitteellinen. Oikeasti hänestä jäi jälkeen vain tuo kuvassa oleva Mersun merkki. Hepun laukatessa maisemassa minulla laukkasi mielikuvitus.

  ReplyDelete
 4. niin, ja vanhemmille jos valittaa, voi itse saa haukunnat

  ReplyDelete
 5. Hannele: Näin on, varmaan 90 prosentissa tapauksia!

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.