Wednesday, July 23, 2008

Grillissä paistuu, ja myös autossaHuh hellettä, sanoi possu pakkasella. Kuumaa mustassa autossa.  Emme onneksi joutuneet kerralla ajamaan pitkiä matkoja.  Aamulla haettiin Ville, sitten mentiin kaupan kautta Mirkulle vähän ennen puolta kymmentä.

Raimo käväisi kotona viimeistelemässä pensasaidan leikkauksen, kun meidän talon edessä ollut kaivanto vihdoin peitettiin. Ville katseli TV:stä vajaan puolen tunnin ohjelman jota hän seuraa arkisin ja minä kävin sillä aikaa kävelylenkillä uusissa maisemissa. Mirkku neuvoi reitin ja hassua kylläkin se kesti ihan tasan sen minkä Villen ohjelmakin. Sitten suljettiin telkkari. 

Nuorukainen piirteli, me keksimme pakata Mirkun lasimaljakoita ja muita särkyviä esineitä muuttolaatikkoon. Runsaan kuukauden kuluttua on muutto. Tarjouduimme ottamaan joitakin kolleja säilytykseen meidän varastoon niin muuttopäivä ei sitten ota niin kovasti voimille. Aterioinnin jälkeen puoliso ja minä roudasimme niitä meille ja jätimme Villen Mirkun kanssa leikkaamaan nurmikkoa sekä koikkelehtimaan ympäri pihaa simmareissa. On tuntenut Mirkun koko 8-vuotisen ikänsä joten on kuin kotonaan. 

Sitä ateriaa pitää vielä kehua; Grillitikuissa broileria ja possua, grillattuja kalkkunanakkeja, salaattia, siikliperunoita, kuullotettua sipulia. Jälkiruuaksi tofujäätelöä, vaniljaa tietenkin, mansikoita, vadelmia, tuoretta ananasta, hunajamelonia. Eikä tullut vähimmässäkään määrin raskas olo. Kaikkea oli sopivasti, ja Ville ja minä olimme tehneet puutarhatöitä ja kasvattaneet ruokahalua. 

Helteisessä autossa jouduimme vielä grillaamaan itsejämme kun lähdettiin Ville viemään kotiin ja sitä ennen tsekattiin miten leikkipuistoon pääsee huomenna autolla. Raimo tulee noutamaan minut sieltä. Emme olisi sinne löytäneet ilman Villen opastusta. Viimeinen tieosuus johtaa pelkkään pöpelikköön. 

Heitimme nuorenherran kotinsa pihaan ja kaarsimme kotimatkalle puoli neljän ruuhkaan. Huomisaamuna taas uudet suunnitelmat Villen kanssa. Ylihuomenna Tampereelle sukulaisiin. On tämä loma kivaa, ja vapaata. 

3 comments:

 1. Charlotta6:13 pm

  Varmasti ihana ateria! Vazzani sanoi heti "kurr".

  ReplyDelete
 2. Pourquoi les cochons sont toujours roses alors que dans la ferme derrière chez moi ils sont toujours noirs?

  ReplyDelete
 3. Charlotta: Olisi kelvannut ruhtinailekin. Saati sitten meille :)

  Lyliane: Hah hah, good point :D Les cochons sont presque toujours roses ou beiges en bijoux et cartes postales.

  Moi, je pense que les cochons noirs sont ravissants!

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.