Sunday, July 27, 2008

Ilmaista shoppailuaThis is from my mother's garden. Kurkkujen ja kurpitsojen lehdet ovat äärimmäisen koristeellisia kasvihuoneen kupeessa. Kasvihuoneen sisällä kasvaa tomaattia, sipulia ja lanttua sun muuta.  

Vietimme mukavan perjantain Tampereella jonne hupsahdimme aamun viileydessä ja hiljaisessa liikenteessä jo kahdeksalta. Viisi tuntia meni kuin siivillä vanhempieni kodissa. Äidillä ja minulla naisten jutut, miehelläni ja isälläni miesten jutut. 

Kyllä sitä juttua riittikin. Ja tavaraa. Sain äidin pieneksi menneitä vaatteita ja posliiniesineitä joita hän on maalannut. Itsekin olin kotona vaatekaappien uumenista poiminut itselleni turhan suuria leninkejä ja muuta rekvisiittaa. Faija oli kerännyt meille kokonaisen matkalaukullisen "perintökamaa" ja sen matkalaukunkin saimme, koska hän ei enää matkusta. Sitä lajia tuli työikäisenä ihan tarpeeksi, ja vähän ylikin. 

Äidin puutarha katseltiin pitkin ja poikin, ja sen jälkeen pidin hänelle seuraa keittiössä. Auttelinkin hiukan ja yritin painaa mieleen niksit miten hän teki perunamuusia. Siitä tuli erinomaista. En ole semmoista herkkua maistanut. Lihapullat ja kastike, keitetyt kukkakaalit, pinaatit ja porkkanat - kaikki herkullista. Kasvikset omasta maasta. Paitsi lihapullat. 

Olimme tuoneet mukanamme Rosé-kuohuviinipullon, jonka mieheni sai töistä lomalle lähtiäisiksi, ja juhlistimme ateriaa sen avulla. Sen yhteydessä pieni triviatieto jota en ollut ennen kuullut; äitini ei ole milloinkaan käynyt Alkossa. Sivukaapissa olevat pieni konjakkipullo riittää pariksi vuodeksi kakun kostukkeeksi, minkä jälkeen isä hakee aina uuden. 

Voi vautsi muuten, miten ihanaa kakkua olikin iltapäivällä kahvin kanssa. Ei ole kotileipomusten voittanutta. Raikas, ja konjakkikin puuttui. Äiti oli ajatellut että kun vävypoika on autolla, alkoholi ei sovi. Olin iloinen koska minun mielestäni kakku ei olisi niin raikas - ja raitis - viinaksien kera.

Kakkukahvien jälkeen oli vuorossa kyläily kälylässä. Mieheni siskoa olimme jo etukäteen varoittaneet isoja tarjoiluja laittamasta, koska meillä on vain yksi vatsa per henkilö. Ehdotin jäätelöä ja hedelmäsalaattia, mitä Merja olikin laittanut, ja kaikki nauttivat sitä tyytyväisinä, myös perheen teini-ikäinen Markku. 

Kirpputoritunnelma syntyi sielläkin. Tarjosin jäljellä olevia leninkejäni ja paria puristavaa kenkäparia kälylle. Hyvin kävi. Hänellä on aavistuksen verran pienempi jalka kuin minulla vaikka hän muuten on hiukan kookkaampi. Minulle jäi ainoastaan yksi vaaleansinivalkoinen leninki takaisin vietäväksi. Sattumalta sellainen jonka oikeastaan halusinkin pitää. Ystäväni Mirkku voi ommella minulle siitä hameen.

Merjalla oli mökiltä tuotuja sekä anopilta jääneitä vaatekappaleita joten aloin siinä sovitella vaatteita minäkin. Yksi leninki, housuhame ja jakku sekä joitakin paitoja lähti mukaani. Yhden tuolinkin toimme, ja pakko todeta että palatessa oli enemmän lastia kuin mennessä, vaikka mennessäkin oli monenlaista kamaa matkassa. Mutta hei, meistä naisista on aina tosi kiva shoppailla ja katsella vaatetta ja muuta kamaa. Nyt homma tuli hoidetuksi ilman rahaa! Ja kaikki saivat jotakin. Markulle olimme vieneet 5000 palan palapelin Mirkun autotallista. Hän on muuttamassa pienempään asuntoon ja haluaa päästä ylimääräisestä eroon. Olisipa shoppailu aina näin halpaa. 

Tänään kävimme kirpparilla eikä sekään mitään kallista ollut. Siitä myöhemmin.
5 comments:

 1. Hyvän päivän kaltainen, minä ihan poikkeuksena ostoksilla eikä ne vaaleanpunaiset Iittala Marimekkokulhot ollutkaan tarjouksella, vain muut värit...

  ReplyDelete
 2. Hah, the story of my life, tulee joskus mieleen kun kaikki muu on alennuksessa paitsi se minkä minä haluan. Ehkäpä meillä on kallis maku (silmänisku!).

  ReplyDelete
 3. "Alkossa" käyn useinkin, vaikka konjakkipullo kauan säilyykin. Ostellaan paljon ½ viinipulloja, kun joskus ihan lasikin riittää.

  ReplyDelete
 4. Sama täällä, lasi punaviiniä mieheen/naiseen, silloin tällöin :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.