Thursday, July 24, 2008

Lapsenhoitoviikko päättyi, kohta ManseenUne carte postale de Jean Louis. Kortti Jean Luikselta. Hän kävi Pariisissa ja palasi eilen. Samana päivänä kuin korttinsa kolahti meidän postilaatikkoon. 

Mekin aiomme matkustaa, jo toista kertaa tänä kesänä Tampereelle, Manseen nääs. Toivotaan että murre ei tartu. Se on aikamoista laulantaa ja vokaalilaadultaan erikoista. Meitsille riittää tavallisempikin. Eipä silti, maailmat alkavat yhdistyä, jos voidaan päätellä havainnostani että yhä useammilla suomalaisilla on samanlainen o:hon vivahtava a-äänne kuin persialaisilla. Tampere kuulostaa lähestulkoon Tompereelta. Niin, ja heh, "minä" on persiaksi "män", puhekielessä "mää". 

Ma - ti - ke sekä tänään torstaina (tänään vain aamupäivän verran) vietin aikaa 8-vuotiaan Villen kanssa. Antoisa ja opettavainen viikko. Tutustuin leikkipuistoon, opin Pokemoneista ja Taichidoista vai mitä ne olivatkaan ja tänään pelasin Kimbleä, mitä en ole aikaisemmin tehnyt. Näytin Villelle miten "sysi" tehdään. Hän ei ollut ikinä kuullut moisesta. Vihkosta taitellaan sivut niin että väleihin voi pistää keräilykortteja, kiiltokuvia tms. Kaveri sysää kortin tai kiiltokuvan johonkin väliin. Jos siinä lukee "jää", hän joutuu jättämään kuvan sinne, jos lukee "vaihto", hän vaihtaa sen. Kolmas vaihtoehto on että saa lahjaksi. En millään muistanut mitä lapsina kirjoitimme siihen joten kirjoitin "lahja" vaikka minusta tuntuukin että siinä luki jotain muuta.

Lapsenhoitoviikko on nyt ohi, ja huomenna yritän parhaani mukaan pärjäillä parin tunnin automatkan jännitysniskani ja muitten vanhojen diskovammojen kanssa. 

Sen sanon että tämän viikon jälkeen nostan hattua korkealle kaikille äideille. On kokopäivähomma olla äiti (tai isä). Minä olin vain osa-aikaisesti, mutta tajusin mikä vastuu se on ja miten paljon siihen liittyy fyysistä ponnistelua, opettamista, kommunikointia, suunnittelua. Se on joka päivä 24 tuntia plus ruokatunti - ja hyvä jos sitä ruokatuntiakaan ehtii pitää. 

3 comments:

 1. Paris sera toujours Paris,ville aimée de beaucoup d'étrangers et de moi même.

  ReplyDelete
 2. Il n'y a qu'une seule ville comme paris! Tout le monde l'aime.

  ReplyDelete
 3. Kokopäivähommaa on se vanhempana oleminen - vaikka meidän jo aikuiset :)

  Soittelevat ja kyselevät ja keskustelevat.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.