Thursday, July 31, 2008

Lättyjä ja kenkiäMeillä tuoksuu rätyt eli läiskäreet. (Mikä ihmeen sanasokeus?) Kiehautettiin City Marketista erehdyksessä ostetut huonot pienet mansikat ja pistettiin muutama ruokalusikallinen sokeria sekaan. Siitä syntyi ajatus paistaa läiskäreitä. Menyyssä kalakeittoa eturuokana. Sitä aletaan kohta rakentaa. 

Tulin ostaneeksi neljät kengät ALE:sta. Ensin osui käteen / jalkaan valkoiset nahkajalkineet, minkä jälkeen tulin mielessäni esittäneeksi toiveen että samoja olisi mustinakin - Kas, juuri täsmälleen, tasan ja tarkkaan YKSI musta pari ja minun kokoani! Seuraavaksi puoliso huomasi kyltin: "Jos ostat kahdet kengät, saat kolmannet ilmaiseksi."

Tottahan alettiin kumpikin etsiä ilmaista paria. Hän ei kelpuuttanut sovittamistaan mitään, minä epäröin kahden vaiheilla että ottaisinko mustat vai vaaleat vapaa-ajan jälkineet, kunnes ratkaisin asian ottamalla molemmat. Lenkkareita ja vastaavia nykyään käytän lähes joka päivä, joten niitä tarvitaan.

Tämän postauksen aiheeksi sopii vaikkapa Lättyjä ja kenkiä, tai Kettuja ja länkiä, jos hölmöilemään ruvetaan. Hölmöily on lomapuuhaa.


15 comments:

 1. Mikä vika pannareissa :)

  ReplyDelete
 2. Miten niin vika??? **Huuli pyöreenä**

  Jos jotain vikaa haluaa välttämättä niistä löytää, niin jossain luki että kalorimäärä on iso ja ravintosisältö huono.

  ReplyDelete
 3. Nyt pitää oikein kysyä kun peikko ei tiedä mikä on eturuoka. Eikös kaikki ruoka laiteta ihmisen sisälle sieltä etupuolelta?

  ReplyDelete
 4. Jaa niinku silleen...? Minä olen luullut että eturuoka on haittaruuan vastakohta (raaps raaps - raapii päätään). Voisihan se myös olla joku luontoiseturuoka.

  ReplyDelete
 5. Tuosta "kettuja ja länkiä" - käännöksestä tuli mieleen Jänis Vemmelsääri (etu- ja sukunimi, heh).

  Länki = vemmel.

  ReplyDelete
 6. No jopas! Bugs Bunny on siis Suomessa Väiski "Länkisääri". En tiennyt että vemmel merkitsee jotain. Sillä taitaa tosiaan olla käyrät sääret, ja jalkaterätkin hupaisat :D

  ReplyDelete
 7. Jos tuo "vemmel / länki" pitää paikkansa, niin mullekin se oli ihan uusi tieto. Kiitos vaan "M".
  Nythän Väiskiä katsookin ihan eri tavalla. Hehe.
  Rita: Malmiltakos se lätyn tuoksu tulikin, kun eilen illalla oli ihan pakko ruveta lätyn kääntöön. Ulkona paistaen ne oli jotenkin muka parempia, kuin perinteisesti sähköliettä käyttäen. Eipä silti; vähän fuskattiin ja paisteltiin kaasupolttimen päällä, kun ei viitsinyt avotulia sytytellä enää illalla. Mutta painavalla valurautapannulla kuitenkin....
  Mmmm. (..ja ripaus konjakkia päälle.. Shyshh - ei saa sanoa ääneen)
  ;>)

  ReplyDelete
 8. Moi på Dig, Rita!
  Jestas sentään, ensin ostetaan Alfa ja sitten 4 paria kenkiä,,,,,ja kirpputorilla käydään....Kyllä sitten shopataan siellä päin.
  Lätyt ovat ihan mukavia ja Kalen ripaus,,,,mikä sen parempaa:-)
  Ja hölmöillä pitää aina! Ja nimenomaan kun saa kolmannen parin ilmatteeksi, hihiii!
  Mukavaa elokuuta Sinulle Rita.
  halit
  PS. Vai Sinä myös Tampereelta?

  ReplyDelete
 9. Öööh, no tuota, tuosta vempeleestä ja längistä vielä: ihan tarkkaa tieteellistä tietoa en kuukkelistakaan löytänyt nyt jälkikäteen, mutta on wikissä tämä:

  vemmel, vempele > luokki, joka on puinen tai metallinen kaari,joka pitää aisat irti hevosen kyljistä.

  Noh, ja kun se vempele on visuaalisesti niin 'länki', niin maalainen yhdistää asiat pelkän mielikuvan pohjalta.

  P.S. Jos meni metsään, niin lomaa on vielä tämä viikko, eh...

  ReplyDelete
 10. Lisäys edelliseen mietokseeni:

  länget = puisesta puolikaaresta koostuva vetovaljaiden osa, joka puetaan eläimen kaulalle.

  Eli taisin jyvällä olla vempeleen ulkonäen suhteen, tosin luokki, eli vemmel tulee hevosen etuselän yläpuolelle, mutta länget kaulaan. Vemmel eli luokki on ylösalaisen U:n muotoinen, mutta länget muodostavat puolikaaren.

  Riippunee sitten väiskistä, miten levällään vempeleet sojottavat, että sopii verrata joko luokkiin tahi länkiin. :-D

  ReplyDelete
 11. Rätyt ja läiskäreet on multa jääneet,
  pannareita vaan, letut ihan parhaat :)

  ReplyDelete
 12. Rätyt???

  Lätyt kyllä maistuu.

  ReplyDelete
 13. Lettuja jätskin kans teen nyt, tuoreita mansikoitakin tuossa.

  ReplyDelete
 14. Kiitti vinkeistä, KALE, ja kivasta kommentoinnista :) Rupesin vaan miettimään että konjakkia päälle voisi merkitä lätyn päälle tai että itse heitän konjakin huiviini lasista lätyn syönnin päälle. Ei silti, en pidä konjakista, paitsi ehkä mausteena, seli, seli... :D

  MAKI: Mitä, oletko sinäkin Tampereelta?

  Tosi on, me ollaan shoppailtu ylettömästi! Kun suurimman osan vuotta tekee 6 - 7 - päiväistä työviikkoa, shoppailu tuppaa kasaantumaan lomilla. Alennusmyynnit kannattaa käyttää hyödyksi, Itse asiassa kävimme tänäänkin alessa :)

  M: Kiinnostavaa tietoa, kiitos paljon. Tänään puutarhatöitä tehdessäni yritin mietiskellä mihin länkiä tarvitaan. Nythän sain siihen tarkennusta :)

  HANNELE: Nam! Nyt alkoi tehdä uudestaan mieli lettuja. Onneksi niitä on eilisestä jäljellä, ja mansikoitakin meillä on. Aah, syömme kohta iltapalaa.

  Ruotsiksi on huippuhyvä tähän sopiva sanonta: Lätt som en plätt :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.