Wednesday, July 30, 2008

Tutusta vanhasta Alfasta uutukaiseenOn se nyt toista ajella ilmastoidussa autossa kuin vielä pari päivää sitten vanhassa Alfassamme, jossa ei ollut ilmastointia. Musta auto on melkoisen kuuma aurinkoisella säällä. 

Runsaasti on tekniikkaa, muotoilua ja lisämukavuutta - En voi silti olla kaipaamatta muutamia Twin Sparkimme piirteitä, kuten vihreitä vakosamettipenkkejä. Ovathan nämä uudet  beiget mukavammat ja isommatkin, sitä ei käy kieltäminen. Vihreää värivaihtoa ei nykyään ole saatavilla, sanoivat. 

Kojelaudan musta ja teräs vetoavat varmasti miehiseen mieleen, mutta minä taidan ottaa esiin kuvan vanhan menopelimme ohjauspyörästä ja paneelista ja teipata sen näkyviin jotta viihdyn paremmin. Heh. Siirtymävaihe helpottuu. 

Yksi yksityiskohta joka hymyilyttää tässä, kuten edellisessäkin Alfassa, on matkustajan puoleiseen aurinkoläppään sijoitettu peili, josta oletetusti on ajateltu coolin kuskin kurvikkaan naisseuran kohentelevan ehostustaan. Peili on suojattu pienellä liukuluukulla. Se jaksaa huvittaa minua.

Outoa ja ylellistä sinänsä hankkia tämän vuoden malli. Edellinen oli meillä kuusi vuotta, se oli 1989 mallia. Käytettynä olemme yleensä autot ostaneet, siitä lähtien kun opiskelutoverimme Ari muinoin myi meille Fiat 600:n. Second handin olisimme nytkin ottaneet mutta tarjontaa ei sattunut olemaan. 

Alfa sen olla pitää. Ei muuten, mutta kun meillä on niin tolkuton määrä sillä viehkolla merkillä varustettua kamaa; avaimenperät, lippis, vyö, golf-tiitä jne. Ei ihan pelkkä vitsi. Se merkki on the merkki.

Konepellin allekin piti mennä kuvaamaan, of course, mutta ei kuitenkaan auton alle. (Kuvat saa klikkaamalla isommiksi.)


8 comments:

 1. Syntiä! ;)

  http://bluffia.blogspot.com/2008/05/aika-entinen-ei-koskaan-en-palaa.html

  ReplyDelete
 2. Peeärrä: Puhut asiaa joka itse asiassa on meidänkin sydäntämme lähellä - vaikka ei autonvalinnasta uskoisi :)

  Tämmöinen juuri tasapainottaa yleistä moraalia: Kun toisella on uusi auto, käykäämme huomauttamassa että siitä ei saa iloita. Kun 6 vuotta sitten ostimme ekan mustan Alfamme, mistä iloiten kerroin ihmisille, oli ensimmäinen kommentti: "Musta auto on HIRVEÄN kuuma kesällä, siis tosi tukala..."

  Asiaahan hekin puhuivat, emmekä sitä pahalla ottaneet, mutta huvitti vaan moinen "suomalaisuus". Jo kauan sitten annettiin ohje: Kell'onni on, se onnen kätkeköön".

  Minua ei häiritse. Olen sitä mieltä että tasapainottavia lausuntoja tarvitaan.

  ReplyDelete
 3. no, siitä vaan, ei tartte sateella pyöräillä :)

  Meillä mies pyöräilee töihin ja minä autolla kauppaan.

  ReplyDelete
 4. Onnea Alfasta!

  Tiedätkös, minkä elokuvan loppusanat ovat: "Hyppää Alfaan, romeo!"

  V: Se on elokuvasta Le Mépris, eli Keskipäivän aave (1963) ja sanat ovat Brigitte Bardot'n.

  :)

  ReplyDelete
 5. Onnea vaan!

  Toivottavasti miehellä ei mitään 40-vuotis kriisiä ;)

  ReplyDelete
 6. Sahrami: Tuopa hauska tieto! :)

  Hannele: Jos kaupasta ostaa enemmän kamaa auto voi olla järkevämpi kuin pyörä. Eilen näin yhden naisen pyöräilevän kahden täyden pyöräkorin kanssa (taakse sijoitetun) eikä se ihan helpolta näyttänyt.

  40 års kris... Meillä on kolmas Alfa menossa, joten olisipa pitkä kriisi :D

  Jos olisi Midlife crisis, well, parempi auto kuin toinen nainen. Miksikähän se on ruotsissa 40, ja suomen kielessä 50 villitys?

  ReplyDelete
 7. Mies ostanut uuden pyöräkärryn,
  sinne iso tenori-saksofonikin mahtuu :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.