Tuesday, August 12, 2008

Asutteko saappaassa?
Kuva voisi olla kaukomailta mutta se on Suomesta. Niin, no onhan Suomikin kaukomaita Uudesta Seelannista katsottuna, missä Kazza asuu. Käykääpä katsomassa Kazzaa ja lukekaa hänen selontekonsa siitä miten välillä suomalaiset kyselevät hömelöitä Uudesta Seelannista ja uusseelantilaiset Suomesta. Itse hän on suomalainen, ja naimisissa Wellingtonissa. 

Oma (ei tyhmä) kysymykseni  oli: 

Kuzzutaanko teilläpäin kumisaappaita nimityksellä "wellingtons" kuten brittienglannissa? Eli siis asutteko saappaassa? Aviopuolisonsa valistaa meitä että ei oikeastaan mutta sana ymmärretään kyllä. Rubber boots, Wellingtons, wellies.

Pakko kertoa tässä välissä suomalais-amerikkalaisten tuttujemme lapsen lipsahdus aikanaan. Tyttönen totesi äidille että "isi soittaa puhelinsaappaasta". Silloin muinoin oli puhelinkoppeja, eli phone booths. Boot - booth; what the difference? Väliäkö tuolla? Hah hah!

Ihan höntti se vanha sanonta "tyhmä kuin saapas". Mistä sekin juontaa juurensa?

Italialaisethan asuvat tyytyväisinä saappaassa. L'italia ha la forma di uno stivale. Kieli luistaa kuin olisi saapasrasvalla voideltu.

Kohta pitää lähteä saapastelemaan Malmin asemaa kohti. Tapaan pari hyvää ystävääni, Charlotan ja Elsan. Siitä tulee kivaa. Vanhoja tuttuja, kumpaisenkin olen alunperin tavannnut italiantunnilla työväenopistossa, missä opetin. 

Aika rientää. Olen opettanut englantia aamulla, sen jälkeen silittänyt, kitkenyt puutarhaa lämpimässä auringonpaisteessa, tehnyt lounasta ja nauttinut sen Dr Phil Show-n parissa. Nyt vaatteiden vaihtoon - mutta saappaita ei tarvita näillä ilmoilla.


 

4 comments:

 1. "Tyhmä kuin saapas", varmaankin, kun ei ole silmiä, ei korvia, mutta on iso suu.(Pitäisikö laittaa tämä Wikipediaan)

  ReplyDelete
 2. Utua: Mukava nähdä sinut! Kirjaimellisesti.

  Saapasselitys kuulostaa hyvältä. Wikiaan tai Hikipediaan :)

  ReplyDelete
 3. Oi kiitos ihanasta maininnasta! :D Olin todella otettu *punastelee*. Söpö tuo puhelinsaapas tarina haha, kaikkea ihanaa lasten suusta kuuleekin! :D

  ReplyDelete
 4. Kazza; Ole hyvä vaan.

  Lapsia kannattaa kuunnella, jep :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.