Friday, August 15, 2008

KielivalikoimaaHyvä aamuistunto englannin oppilaan kanssa. Ammattisanastoa, sanelua, lukemista, verbimuotoja, aakkosia, vitsailua, lopputunnista hervotonta naurua. 

Aloin katsoa saksalaista televisiosarjaa Lemmen viemää, Sturm der Liebe. Leppoisa tapa virkistää saksan kieltään. Huomasin oppivani sanonnan "klein Moment". Heikäläisethän ilmeisesti sanovat "pikku hetki", kuten meikäläisetkin. Christianin oikea nimi on Gregor ja juttuun liittyy jokin vaarallinen salaisuus Meksikossa. Mistähän siinä on kyse?

Ihan hurja sadekuuro riehui eilen illalla jonkin aikaa kun odottelin miestä kokouksesta. Aprikoin joutuiko hän sateeseen autossa tai ilman autoa. Olin valmiina avaamaan ulko-oven jos hän sattuisi juuri rivakan vedentulon aikaan kotiutumaan, mutta sade ehti hellittää sitä ennen. Kuuroa edeltävä taivas oli vaikuttava uhkaavassa harmaudessaan. 

Kuuntelin eilen pitkästä aikaa ruotsinkielistä musiikkia kävelylenkillä, Tomas Ledin. Huvittava ääntäminen kun hän lausuu "öppna fönstret" samanlaisella ö:llä kuin "höra". Ruotsin kieli on kivaa. Opin ystävältäni Charlotalta hiljattain sanan tikari eli en dolk. Helppo muistaa sanasta  tolk eli tulkki. Ääntäminen kuin **dålk**. Nyt vaan miettimään miten saa sanan ujutetuksi keskusteluun. - AI joo, juurihan sen tein!

Englanti, saksa, ruotsi; germaanisia kieliä. Ottaako lenkille tänään mukaan joku niistä, vai espanja, italia, ranska eli romaaninen kieli? Ellen osaa päättää, otan persian. Suomenkielistä musiikkia minulla ei ole.

3 comments:

  1. Ei hyvä.
    Venäjältä en löytänyt venäläistä musiikkia...

    ReplyDelete
  2. Vitsailu minulle luontaista :)

    Etteikö Venäjältä löytynyt venäläistä musiikkia :O Mitähän siellä sitten oli...? Ei kai sentään amerikkalaista?

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.