Tuesday, August 19, 2008

Malmintorin kieppeillä kieppumassaKampaaja-aikani oli 10.30 ja molemmat kampaajat paikalla kun saavuin. En kiinnittänyt huomiota tuolissa istuvaan asiakkaaseen ennen kuin tämä huudahti: "Rita! Terve." Hah, hyvä ystävänäni Mirkkuhan se siinä! Voi mikä riemu siitä syntyi.

Hänen permanenttinsa kesti kello 10:stä puoleen päivään. Vapauduimme samaan aikaan ja koska kummallakaan ei ollut kiire minnekään, hän tarjosi minulle lounasta Rossossa, minkä jälkeen käväisimme ruokaostoksilla Prismassa. Siinä ohessa hän opasti minua joka en ollut huomannut että Metrolehden ja 100-lehden jakelupiste oli siirretty eri paikkaan kuin ennen. Otin molemmat vaikka niissä taitaa olla aika pitkälle sama sisältö.

Söin taas tomaattikeiton Rossossa. Kiva nuori mies tarjoilijana. Mirkku tarjosi jälkkärinkin. Nyt on hänkin pannacottaan ihastunut. 

Malmintorilla ei nykyään saa ahdistelematta seisoskella tai kävellä. Aina on joku tarjoamassa tai puoliväkisin tyrkyttämässä liinoja tai koruja. Tällä kertaa minut pysäytti tukevahko hikinen, parrakas nainen, joka seisoi häiritsevän lähellä, melkein suuhun tupaten, ja englanniksi ja portugaliksi suolsi myyntipuhetta korujen kauppaamiseksi. PIsti korun käteeni eikä ottanut sitä takaisin. Heitti tarinaa nälkäisistä lapsistaan (vaikka oli vaihdevuosi-iässä arvioni mukaan), "transitin hajoamisesta" (?), turist you understand, kultakoru vain 20 euroa, löpö löpö... Koko ajan melkein naamassani kiinni. Mirkku seisoskeli viisaasti sivummalla.

Puhuin englantia ja espanjaa yrittäessäni selittää että en halua tehdä kauppoja. Ei mikään miellyttävä ihminen, mutta tarjosin lopulta 5 euroa yhdestä kauniista ketjusta, joka miellytti silmääni. Kiittämättä eukko taapersi matkaansa. 

Joku suomalainen kepin avulla köpöttelevä naishenkilö tuli heti luokseni mielipiteitään esittämään romanialaisista petkuttajista. Kun sanoin että tämä oli kertonut olevasta Portugalista, nainen huomautti että "voivathan ne kieliä osata". Mielipide oli aika lailla loppuun asti hahmoteltu. Kaikki ovat Romaniasta. Kaikki petkuttavat. Minäkin tulin petkutetuksi. Mitäpä siihen sanoa? Omat mielipiteeni eivät ole niin viimeistellyn valmiita, että julkilausumia esittäisin.

Mirkku otti pyöränsä ja lähti Tapanilan suuntaan. Minulla riitti ajattelemista kotiin kävellessäni. Aina sattuu ja tapahtuu Malmintorilla ja sen liepeillä.

9 comments:

 1. Aina sattuu ja tapahtuu Malmintorilla ja sen liepeillä.

  olen huomannut...

  ReplyDelete
 2. Olematon: Eipä ole S-Marketkaan vailla säpinää. Joka käynti on postauksen arvoinen - vaikka en useimmiten teekään postausta :)

  ReplyDelete
 3. Kerran myytiin S-Marketilla minulle sormusta sekä pihalla, että kaupan sisällä :)

  En ostanut. Ei sovi isot "kultaiset" sormukset minun tyyliin...

  ReplyDelete
 4. Juu, tällä parrakkaalla naisella oli iso miesten sormus jota minun käteeni yritti pistää, mutta minä vaan otin hänen kädestään kiinni ja annoin sormuksen takaisin yhtä itsepintaisesti.

  ReplyDelete
 5. Minulle tarjottiin sormusta vaivihkaa S-Marketin hedelmä/vihannesosastolla.

  Jokseenkin absurdi tilanne.

  ReplyDelete
 6. Anonymous9:16 am

  Hoppsan!
  Satuin löytämään, aivan huomaamatta Sinun bloggin, tulen sitä seuraamaan päivittäin, mitä siellä "alhaalla" tapahtuu!
  Akka, POHOJOLASTA!

  ReplyDelete
 7. Tervetuloa, Pohojolan asukas :D

  "Alhaalla" kuulostaa hiukan vivahtavan Manalaan kun tuli samalla Pohjan Akka mieleen Kalevalasta!

  ReplyDelete
 8. Niin ne "petkuttajat" vaihtuvat eri seuroissa...
  Puolalaisen ystäväni tytär sai kuulla yhtä sun toista päivällispöydässä, puolalaisita "varkaista" sun muuta. Sanoi sitten, et hän puoli-puolalasinen. Jutut heti vaihtuivat, nämä "varkaat" taisivatkin olla turkkilaisia...

  ReplyDelete
 9. Hannele: :D

  Joo, ihmisluontoon taitaa tuommoinen yleistäminen ja vieraspelko kuulua. Minulla on yksi puolalainen kunnollinen tuttava, joten tiedän että puolalaiset ovat kunnon kansaa, haha ha!

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.