Friday, August 15, 2008

RuokaostoksetRuokien hintoja päivitellään kai aina ja verrataan siihen mitä ennen sai samalla rahalla. Yleensä keskustelussa todetaan että palkat eivät nouse samaa vauhtia kuin ruokien hinnat. 

Tässä mitä toin äsken kaupasta repussa ja muovikassissa, lähestyvää lounasaikaa ja iltapalaa ajatellen. Varsinainen ateria ei näy tässä, se on perunaa ja kastiketta eilisestä. Syön sen kanssa pakastevihanneksia ja jälkiruuaksi hedelmiä. Mies syö lounaan töissä.

1 kg luumuja 2.25
1 kg banaaneja 0.99
kevyt kalkkunanakki 1.95
ruisleipä 1.20
1 persikka  0.49
raejuusto  1.50
parsakaalia 1.33
hienonnettua pinaattia  0.45
puolukoita  1.09
______________________
YHTEENSÄ  11.25

(Ihme muuten että banaanien painoksi tuli tasan 1 kg. Luumut olivat valmiiksi punnitussa rasiassa.)

Yksi mummeli huomautti minulle tillien kohdalla että onpa kammottavan kallista. Kerroin että sen voi istuttaa isompaan ruukkuun ja pitää vaikka parvekkeella kasvamassa. Ilahtuen hän kiitti vinkistä ja nappasi tilliruukun koriinsa. 

Ruuassa voi säästää monin tavoin, mutta ilman ruokaa ei voi olla. Siitä ei voi samalla tavalla luopua kuin turhasta lehtitilauksesta, perjantaipullosta tai uudesta vaatteesta.

3 comments:

  1. Minäkin, ja kyllä syönkin. Kalkkunanakit ovat vielä jääkaapissa korkkaamattomina mutta kaikkea muuta ruokaostoksistani tulin jo nauttineeksi :)

    ReplyDelete
  2. Me korkattiin eilen ja nautittiin kesäillasta.

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.