Friday, August 01, 2008

Shop till you dropNäin tyylikäs ja kodikas oli entisen automme sisus. Nykyinen on sisältä tylsän beessinen ja teräksinen, mutta toisaalta varustelut ovat melkoiset. Nyt ulkona on ollut hiostavan kuumaa, mutta auto ja sen ilmastointi on kuin raikas keidas. Sieltä kun astuimme ulos ostarilla käynnin jälkeen, totesimme että onpas ulkona kuin saunassa. 

Äsken juuri satoi pitkästä aikaa. Tuli oloon helpotusta eikä illalla tarvitse kastella kasveja. Kamalan kuumaa touhua sahailla syreenin vanhoja oksia pois ukkosta enteilevässä ilmassa. Puoliso sahasi, minä tein kevyempiä hommia, mutta kuumia nekin. Pistettiin multaa muutamien syreenien juurelle. Pitää hakea lisää Backasista. Viimeiset kaksi ja puoli säkkiä hupsahtivat sinne että hupsis vaan. Ei jäänyt säkin säkkiä, ei lapiollistakaan. 

Alennusmyynneissä on kannattanut käydä. Jos tietää mitä haluaa ja tarvitsee eikä mihinkään huuhaa-heräteostoksiin sorru, voi tehdä erittäin hyviä löytöjä ja säästöjä. Testasin edellisen postauksen kuvassa olevia valkoisia nahkakenkiä tänään. Ne ovat mukavat jalassa. Suojasimme ne ja mustat suihkutettavalla tuotteella, jota meillä oli entuudestaan kaapissa nahkajalkineita varten. Kengistä kannattaa pitää huolta. Mainitut jalkineet on hyvä laittaa jalkaan kenkälusikan avulla, a shoe horn in English, bytheway, jotta nahka ei mene ruttuun. Siis kengän nahka, ei minun. Valkoiset saapikkaatkin ostin tänään. Semmoisia olen etsinyt jo monta vuotta, ja nyt oli 80 euron saappaat alennettu 50 euroon, thank you very much! 

Vanhat valkoiset saappaani ovat kuluneet ja kärsineet sekä myös ahtaiksi käyneet. Iän mukana jalka alkaa olla mallia räpylä, ellei ole alun perin sitä ollut, sanovat. Olen kuullut että normaalisti kengännumero kasvaa yhdellä - en tarkemmin tiedä missä iässä. Ehkä 30 - 40 - vuotiaana? Tämä on vain arvaus. Kengännumero riippuu myös lestistä. Olen aiemmin käyttänyt numeroa 36, joskus 35, sittemmin ja nyttemmin aina 37, joskus harvoin 36. Heh, 8-vuotiaalla kaverillani Villellä on paljon isompi jalka kuin minulla. Hän pisti leikillään kangastossuni jalkoihinsa ja kantapää jäi pitkälle ulos. Muistamme Tuhkimon sisarpuolia. 

Juu, ja sitten ostimme valmisverhot; kappa + sivuverhot yhteensä 10 euroa. Kolmastoista vuosi tässä asuessa, eipä ole verhoja joka vuosi vaihdeltu. Joillakin on tapana vaihtaa verhoja vuodenaikojen mukaan. Meillä ei. Tykkäämme niistä mitkä meillä on, mutta tietenkin niitä pitää joskus huoltaa ja huonoksi menneistä luopua. "Koinsyömistä" kuten vanhaan aikaan kai jouduttiin toteamaan. Tapahtuneeko vielä nykyään? 

Paljon on osteltu tällä kesälomalla, mutta "shop till you drop" - kautta edelsi monen kuukauden ylipitkät työviikot. Rahat ja niiden käyttöoikeus on ansaittu. 

Kohta iltapalaa. Eilisiä lättyjä on jäljellä, ja mansikoitakin on. Blogikaveri Hannele mainitsi jäätelön, ja välittömästi alkoi tehdä mieli vaniljajätskiä plättysien kanssa. Blogikaveri Kale puolestaan vihjaisi että konjakkia voisi tujauttaa räiskäleitten päälle. Mahtaako meillä olla konjakkia? Äkkiä kaappiin.

2 comments:

  1. Jouluverhot on hyvä keksontö,
    pakkohan ne joskus on pestä... :)

    ReplyDelete
  2. Siinä mielessä jouluverhot tosi hyvä keksintö, ja niitähän voi halutessaan pitää koko joulukuun :)

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.