Saturday, August 09, 2008

Sielun asioita tieteen ja portterin avullaPari ystävää kesälomaili Espanjassa ja Englannissa. Minä sain Espanjan tuliaisia joista aiemmassa postauksessa kertoilin. Eilen maisteltiin samaisten ystävien Englannista raahaamia pullonmuotoisia kantamuksia, Tescon Drinks Award 2008 Winneria; Midnight Sun'ia, joka etiketin mukaan on "a black porter" ja joka sisältää malted barley, oats, roast barley, chocolate malt, hops, fresh root ginger. Olipa elämys. Samettisen hieno. 

Aamuvarhaisella vilkaisin lisää tuota skientologiaopusta. Ei mitenkään helppoa luettavaa. Tekijä on taustaltaan ydinfysiikan ihminen, joka on luonut uskonnollisen filosofiansa periaatteella lähestyä ei-tieteellisiä asioita tieteellisesti. Henkiset asiat joita perinteisesti ei yritetäkään sijoittaa tieteen piiriin loksahtavat Hubbardin mielestä ihan luontevasti tieteelllisesti mitattaviin ja lokeroitaviin juttuihin. 

Voipa olla että suuri yleisö ei pääse kärryille aivan helposti. Tässä pätkä sivulta 22, eli aika alusta: 

"Jos kysymme auditoijalta, miten olemassaolon tilat toimivat prosessoinnissa, saamme tietää, että jokaisella niistä  tiloista on olemassa erityinen muotonsa. Olevuuden auditointimuoto on identiteetti. Jotta preclear saisi parannuksen olevuuteen ja pystyisi suomaan olevuutta, auditoija korjaa prosessoimalla preclearin identiteettien niukkuuden..."  

Aika tavalla helpottaisi jos kirjoittaja antaisi konkreetteja esimerkkejä mutta niitä on toistaiseksi niukasti. Myös auttaisi jos kaikki termit määriteltäisiin. Preclear hyppäsi tuohon jostain ilman että siitä oli puhuttu mitään edellä. Tai sitten se on minulta jäänyt aamuhämärissä huomaamatta. Saa nähdä tuleeko selvyyttä vai luovunko yrityksestä ymmärtää oppisuuntaa.

Laskin kirjan käsistäni heti aamiaisen jälkeen ja aloin valmistella uuden oppilaan tulevaisuutta. Pari tuntia tein suunnitelmaa ja sitten kello 9 hänellä oli kanssani opiskelusessio puhelimessa. Kulutin vielä jokin aikaa sen jälkikäsittelyyn ja nyt onkin aika pitkälle luotu suuntaviivat. Olkoon tavoitteeni opettaa selkeämmin kuin L. Ron Hubbard!

2 comments:

  1. Tumma olut juhlaa, nykyään "Alkostakin" löytyy monet lajit, Suomen Laivasta tyhjennettiin liköörihyllyt..
    (Tuo kaprifoolini, Tuoksuköynnöskuusama, villi, ihan Göteborgin kansalliskukka, maanpeittäjä kallioilla ja kiipeilee puihin.)

    ReplyDelete
  2. Totta, juhlan tuntua on tummassa olusessa.

    Kuusamassa on kuulemma ihan huumaava tuoksu joka käsittääkseni tuntuu yölliseen aikaan. Minulla ei vielä toistaiseksi kokemusta.

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.