Friday, August 08, 2008

Syysleimun loimussaSataa reippaasti, mutta mikäs täällä kotitoimistossa oleskellessa ja pari päivää sitten ottamani syysleimun kuvan loimussa paistatellessa. Puoliso tarpoo golfkentällä yhden irlantilaisen pelikaverinsa kanssa. Toinen irlantilainen soitti aamulla ja peruutti tulonsa.

Uusi oppilas kävi ekaa kertaa, ryhdyimme hänelle tekemään englannin opiskeluohjelmaa syyskauteen. Ajoissa kun aloitti, voi opiskella neljä viikkoa ennen kuin syyskuu pyörähtää käyntiin. Suosittelin yksityistunti - netti - puhelinyhdistelmää. Kevyt, hauska, aktivoiva ja toimiva. Kepein vaihtoehto on 45 minuuttia + yksi nettitehtävä + 15 minuutin puhelu / vko. Virkistävän piristävää minullekin joka saan tutustua uuden oppilaan ammattialueeseen ja siinä tarvittavaan englantiin. Se on henkilöstöhallintoa.

Yhden kurssitettavani kanssa alan keskittyä liikekieleen, myynnin sanastoon ja sen sellaiseen. Ihan kiitettävästi on kertynyt oppimateriaalia niiden vuosien aikana kun olen kaupallista englantia siellä täällä opettanut. Yritän opettaessani edes summittaisesti oppia käsittämään mitä liikevaihto, hyödykkeet, tarjonta, kysyntä ja muut alan termit pitävät sisällään. Ei hassumpaa aihetta sadepäivän ratoksi. 

Lukeminen tuntuu sadepäivään sopivalta miellyttävältä puuhalta. Aamuvarhaisella aloitin yhtä lahjaksi saamaani teosta. Se on L. Ron Hubbardin SKIENTOLOGIA, Perusasiat ajatuksesta. Aion vihdoinkin katsoa tarkemmin mitä tuo monien kammoksuma oppi sisältää. Skientologialla ja dianetiikalla on paha maine, mitä en halua suoralta kädeltä uskoa. Pari hyvää ystävääni toimii aatteen parissa, joten jotain hyvää siinä täytyy olla.


8 comments:

 1. Puuttuu tuosta vain pinkki flamingo

  (ei vika suuruudesta kiinni, joku html kait... hyvä kun löysit tilapäiseen osoitteeseeni)

  ReplyDelete
 2. jollen jo naimisis, niin 08-08-08 hyvä päivä :)

  ReplyDelete
 3. Joko syksy on noin pitkällä? =/
  Mihin se kesä katosi?

  ReplyDelete
 4. (nyt kaikki taas normaalia blogini kanssa :)

  ReplyDelete
 5. Visa-kortti myönnetty sinulle Utua 2:ssa. Already aproved, no joining fee. Ajattelin, että voit ostaa niitä possunkärsiä sitten!

  ReplyDelete
 6. Hannele: Kuka noista tietoteknisista ongelmista selvän ottaa - tai no monethan ottavat - hyvä että sai blogisi takaisin!

  8.8.08 haluttu päivämäärä hääpäiväksi.

  Hallatar: Kyllähän sitä kesää vielä riittää vaikka enteilee syksyä.

  Utu: Visakortti, hyvänen aika!

  Ai niin, ne keltaiset possunkärsämöt! Olin ihan unohtanut...

  ReplyDelete
 7. Pinkit possunkärsämöt hianoi.

  ReplyDelete
 8. Niin on! Meillä oli yhtenä vuonna mutta tyhmyyksissäni hävitin :(

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.