Monday, August 18, 2008

Voi että oli taas hauskaaMonenlaista hauskaa persialaisten ystävien kanssa. Lasten ukki ja tätikin liittyivät illemmalla joukkoon. Minun oli pakko puhua persiaa ukille koska hän ei jaksanut puhua suomea, tai suostunut. Ei siinä mitään. Käytin niitä sanoja joita minulla oli. 

Kuulostaa yksinkertaiselta menettelytavalta, mutta kieltenopettajana olen tullut huomaamaan että harmittavan usein ihmiset vaikenevat vierailla kielillä perustellen sen sillä että heillä ei ole tarvittavia sanoja, tai he eivät hallitse kielioppia, tai eivät osaa ääntää, tai bla bla bla... 

Mei tykkäsi tuliaisista (soghati), nallesta matkalaukussa ja muumitarrakirjoista. Saimme hyvää ruokaa (ghäza), kalaa (mahi), perunoita, riisiä, (polo), hedelmiä (mive), suklaata (kakau), kakkua (keik), teetä (chai) ja kahvia (ghähve). Veimme kukkia (golha) meidän pihasta ja nyt tiedän sanan maljakko (goldan). Paljon muutakin opin. Hyvä että oli vihko mukana. Naghmeh kirjoitteli sinne monenlaista vierailumme aikana.

Heh, Naghmeh oli mennyt autokorjaamolle ja sanonut että puskurit on rikki, ihan hyvällä suomen kielellä, ja silti mekaanikot katsoivat hassusti. 

Nyt lähdössä kampaajalle. On aika, ja muutenkin pitää siistiytyä alkavaa työkautta varten. Odotan jännityksellä tuleeko tiivis vai löysä lukujärjestys, entiset opiskelijat vai uusia kurssilaisia, opetanko englannin lisäksi italiaa kuten keväällä, ja tuleeko mukaan ranskan tai espanjan opetusta. 

4 comments:

 1. Nuttura open päähään ja siitä vaan :)

  ReplyDelete
 2. Nutturaan on kätevä tökätä lyijykyniä jemmaan :D

  ReplyDelete
 3. Nalleparka, sitä varmaan ahdistaa olla tuolla muovisessa arkussa.

  ReplyDelete
 4. Isopeikko: Kauhea todeta mutta minulla on sama ajatus... Varataanko yhdessä aika spykiatrille?

  Kyllä nalle oli lopun iltaa ulkona pakkauksesta.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.